Op de Prokkelstagedag regelt Koppel-Swoe een leuke stageplek voor zo'n zestig mensen.
Op de Prokkelstagedag regelt Koppel-Swoe een leuke stageplek voor zo'n zestig mensen. (Foto: )

Jongeren aan het werk op jaarlijkse Prokkelstagedag

Epe / Vaassen - Koppel-Swoe doet donderdag 6 juni voor de negende keer mee aan de landelijke Prokkelstagedag voor mensen met een beperking in de gemeente Epe. Doel van de dag is het bevorderen van contact tussen mensen met én zonder beperking.

Op de Prokkelstagedag regelt Koppel-Swoe een leuke stageplek voor zo'n zestig mensen met een beperking bij verschillende winkels en bedrijven in de regio. Ze mogen daarbij zelf aangeven waar ze graag stage zouden willen lopen.

Dit jaar wordt er Prokkelstage gelopen bij de brandweerkazerne, de schaapsherder, vliegveld Teuge, verschillende bakkers, kappers, bloemisten en supermarkten, podium Gigant in Apeldoorn, de boswachter, het politiebureau, de dierenarts, SV Epe, Herms, een nagelstudio, hondentrimsalon, een melkvee- en een loonwerkerbedrijf, een fotograaf, fietsenwinkel, restaurants, de RSG en de Noordgouw.

De lijst met deelnemende bedrijven breidt zich elk jaar weer uit en Koppel-Swoe is enorm tevreden over het enthousiasme van de kant van de bedrijven die een prokkelaar de gelegenheid bieden een kijkje bij hen te nemen.

Na afloop van de Prokkelstagedag is er op donderdag 6 juni van 19.30 tot 20.30 uur een bijeenkomst in het Kulturhus in Epe aan de Stationsstraat 25, waar alle prokkelaars, begeleiders en bedrijven bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen. Ook wethouder Jan Aalbers zal hierbij aanwezig zijn. Iedereen is welkom om de enthousiaste verhalen aan te horen.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden