De kleedjesmarkt is één van de onderdelen van de Hessenmarkt en de jeugd krijgt een plek naast het Raadhuis
De kleedjesmarkt is één van de onderdelen van de Hessenmarkt en de jeugd krijgt een plek naast het Raadhuis (Foto: )

Heerde zaterdag 15 juni op stelten

Heerde - De kern Heerde krijgt zaterdag 15 juni een event voorgeschoteld waarin de Culturele Markt en de Hessenmarkt samen werken. En dat moet een een voor iedereen toegankelijk event opleveren tussen De Heerd en een bruisend centrum van Heerde.

(door Jan Nitrauw)

'We bieden iedereen een podium, een theaterzaal, ruimte in het park of een kraam. De Culturele Markt Heerde is van ons allen; van jou, de Heerdense ondernemers en het publiek. Zowel in en om De Heerd als in de Dorpsstraat bouwen we aan een topdag. Op 15 juni is het ook Hessendag, dus dubbel feest in het dorp", aldus de organisatoren.

De Culturele Markt wordt gehouden van 11.00 tot 16.00 uur op het Van Meurspark en in De Heerd. Het wordt een heel afwisselende dag met workshops, optredens van koren, bandjes en muziekverenigingen en heerlijk eten gemaakt door lokale ondernemers op een speciaal foodplein. De opening wordt om 11.00 uur verricht door burgemeester Jacqueline Koops, gevolgd door een optreden van streetband de Hessenbloazers. Verdere optredens worden verzorgd door onder andere het Oegandees Kinderkoor, Big Band Heerde, rockband Muesca en het piratenkoor de Zingende Padd'n.

Voor de kinderen is er een circuspiste waar ze bijna de hele dag kunnen jongleren, balanceren en meer, begeleid door een circusartiest. Ook is er een gave buikschuifbaan vanuit het jongerenwerk in Heerde. Er is een foodplein ingericht met hapjes en drankjes. Ook zijn er workshops te volgen als haken, handlettering, Living Statue en edelsmeden. Verder zal theatermaakster Hanneke Evink in het Van Meurspark om 13.30 en om 14.30 uur de voorstelling 'Oh Vogel' spelen. De bezoekers kunnen zich dus zowel binnen als buiten uren vermaken!

Op 15 juni wordt ook de Hessenmarkt gehouden en dat moet een lint van kramen en activiteiten opleveren tussen De Heerd en de Dorpsstraat in het centrum. De kleedjesmarkt die tijdens de Hessenmarkt georganiseerd wordt zal dit jaar ook weer plaats vinden. Omdat deze eerste editie van de Hessenmarkt een speciale editie is door de samenwerking met de Culturele Markt, zal de kleedjesmarkt op een andere locatie zijn. Naast het Raadhuis (Dorpsstraat 1) en in het Van Meurspark kunnen plekken gehuurd worden voor 2 euro door kinderen. Zo wordt de kleedjesmarkt een schakel tussen beide markten.

Optredens van lokale artiesten, leerlingen van het Cultuurplein Noord Veluwe, dweilorkesten en nog veel meer verrassingen worden afgewisseld met kramen met leuke producten. De ondernemers van de terrassen in het centrum zullen ook weer klaar staan om iedereen deze dag te verwelkomen. Op de dag zelf kan je je opgeven voor de kleedjesmarkt, maar opgeven kan al via coordinator@visitheerde.com.

Jan Nitrauw
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden