Foto: Vemdefoto

Wild kijken op De Dellen

Heerde - Wie samen met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen herten en zwijnen wil observeren gaat op zaterdag 8 en 15 juni met hem mee op een wildobservatiewandeling op landgoed De Dellen. Dit natuurgebied heeft een afwisseling van bossen, lanen en heidevelden. Er leeft een groot aantal edelherten en wilde zwijnen.

Bij aanvang van de excursie vertelt de boswachter over deze dieren en laat hij onder andere geweistangen zien. Daarna maakt de groep een korte wandeling naar de wildobservatiepost in het rustgebied.
Eenmaal in de post is het belangrijk om zo stil mogelijk te zijn, zodat de dieren zich niet bewust zijn van menselijke aanwezigheid. De groep blijft hier tot zonsondergang, in afwachting van het wild.
De excursie is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar (stilte nodig). Ook honden kunnen niet mee. Donkere (en warme) kleding en een verrekijker worden aangeraden.
Start is 19.30 uur vanaf de parkeerplaats Erf van Daendels aan de Nieuwe Zuidweg nabij Epe en Heerde. Duur is tweeënhalf uur. Deelname kost 7,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen 2,50 euro op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/activiteiten

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden