Als de wandelaars stil zijn, zien ze misschien edelherten. (foto: rob van 't Zelfde)
Als de wandelaars stil zijn, zien ze misschien edelherten. (foto: rob van 't Zelfde) (Foto: )

Vroeg opstaan voor luilakwandeling

REGIO - Luilak is een eeuwen oude traditie op de zaterdag voor Pinksteren. Jongelui stonden met Luilak heel vroeg op en maakten de uitslapers wakker met veel lawaai. Dat gaan de wandelaars niet doen. Juist als ze stil zijn, zien ze misschien zelfs nog edelherten. De wandeling gaat over lanen en bospaden, langs de beek en over velden.

De wandeling start zaterdag 8 juni om 5.30 uur. Reserveren via Meer informatie: www.glk.nl/activiteiten Duur: tweeënhalf uur. Deelname kost 5 euro, kinderen 6 tot en met 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas.
De tocht voert over onverharde paden. Pas kleding en schoeisel daarom aan op de verwachte (weers-)omstandigheden. Startlocatie: De grote parkeerplaats van landgoed Staverden, gelegen aan de Uddelermeerweg te Staverden. Routebeschrijving: weg Apeldoorn-Harderwijk, afslag Leuvenum/Staverden (Garderenseweg). Daarna rechtsaf de Staverdenseweg op. Na kasteel Staverden rechtsaf de Uddelermeerweg op. Na 200 meter ligt rechts de parkeerplaats.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden