Eduard Poot met zijn boek.
Eduard Poot met zijn boek. (Foto: eigen foto)

Boek 'Koning Duardox' gaat ook over schrijver Eduard Poot

Hattem - Hattemer Eduard Poot presenteert op vrijdag 14 juni zijn recent verschenen boek 'Koning Duardox' in de bibliotheek aan de Daendelsweg 2 in Hattem. Eduard Poot is onlangs afgestudeerd en ondervond bij het afstuderen veel frustratie vanwege zijn dyslexie. Deze frustratie heeft hij afgereageerd door het schrijven van 'Koning Duardox'.

Eduard Poot zal bij de boek presentatie over zijn schrijfproces vertellen en hoe hij dit na een tussenstop weer heeft opgepakt. Ook zal hij vertellen welke maatschappelijke thema’s hij zelf in het boek ziet. Het boek kan ter plekke worden gekocht en gesigneerd.

'Koning Duardox' is een historisch en mythologisch oorlogsverhaal. Duardox is de jongste zoon van de koning van een oude Griekse stad. Als er een oorlog uitbreekt worden zijn vader en oudere broers meegevraagd in de oorlogsvloot. Duardox mag niet mee, maar wordt gekroond als de tijdelijke koning. Een van de andere achterblijvende koningen probeert de stad van Duardox in te nemen. Duardox besluit de strijd aan te gaan met de veel sterkere en grotere vijand.

Het proces van deze fictieve oorlog staat symbool voor de strijd die Eduard Poot ondervond bij het schrijven van zijn afstudeerscriptie. In beide gevallen was er sprake van een grote weerstand die in zekere zin overwonnen moest worden. Beide hebben te maken met schrijven en in beide is de hoofdpersoon eigenwijs. “Het proces rond het afstuderen heeft mij creatiever en geduldiger gemaakt. Daarnaast voelt het nu als bewijs dat doorzetten heel goed werkt, wat ook duidelijk naar voren komt in de strijd die de hoofdpersoon uit mijn boek aangaat.”

Aanvang 19.00 uur, graag aanmelden via www.bibliotheeknoord-veluwe.nl

Meer berichten