Bij restaurant De Veldhoeve aan de Dellenweg 1, verzamelen zich elk jaar weer circa 250 gasten voor het sponsorfestijn. (foto: Joop Luimes)
Bij restaurant De Veldhoeve aan de Dellenweg 1, verzamelen zich elk jaar weer circa 250 gasten voor het sponsorfestijn. (foto: Joop Luimes) (Foto: Joop Luimes)

Haring happen voor goede doelen

Epe / Heerde - Niet één maar twee organisaties spinnen dit jaar garen bij de jaarlijkse Haringparty van Lions Epe-Heerde. De serviceclub gebruikt de opbrengst van de haringparty op donderdag 20 juni met de traditionele veiling van het vaatje haring en diverse andere veilingstukken voor de aanschaf van drie snoezelkarren en om het voor chronisch en terminaal zieke kinderen mogelijk te maken een keer zelf te vliegen.

Tot op heden steunde de Lionsclub met de Haringparty jaarlijks één goed doel. Organisaties als het Hospice in Epe, de Voedselbank in Vaassen, stichting Present in Epe-Heerde en de Schaapskudde Epe-Heerde konden dankzij de financiële steun in de afgelopen jaren dromen in vervulling laten gaan, waarvoor zij zelf geen geld hadden.

De netwerkclub gebruikt de bijeenkomst dit jaar om liefst twee goede doelen van een geldelijke bijdrage te voorzien. Voor de Stichting Vrienden Philadelphia in Heerde wil de Lions drie snoezelkarren aanschaffen. Deze snoezelkarren zorgen ervoor dat mensen met een ernstig meervoudige beperkingen zich kunnen ontspannen en veilig kunnen voelen.

Met een Hydro Snoezelkar, ook geschikt voor natte ruimtes, wordt een bubbelunit gecreëerd door middel van spiegels. Met wisselende kleuren, die qua intensiteit kunnen worden aangepast en met een aangename geur door middel van een aromastream, worden gedoseerd prikkels afgegeven.

Het tweede goede doel is de Stichting Hoogvliegers, die twaalf jaar geleden werd opgericht door voormalig Transavia-vliegers. Kinderen die chronisch en terminaal ziek zijn, in de leeftijd van 6 tot en met 16 jaar oud), wordt de gelegenheid geboden een groots avontuur te beleven: zij kunnen zelf een vliegtuig besturen.

De Stichting Hoogvliegers organiseert een dag voor de kinderen, waarop zij even hun ziekte kunnen vergeten, zorgeloos boven zichzelf uitstijgen en een dag die zij nooit meer zullen vergeten.

De Haringparty van de Lions Epe-Heerde is inmiddels niet meer weg te denken uit de gemeenten Epe en Heerde. Bij restaurant De Veldhoeve aan de Dellenweg 1, verzamelen zich elk jaar weer circa 250 gasten voor het sponsorfestijn. Met een lekker drankje in de hand en met heerlijke hapjes binnen handbereik praten ondernemers, directieleden, managers, vertegenwoordigers van de lokale overheid en andere belangstellenden elkaar bij over de laatste (zakelijke) nieuwtjes.Onderwijl worden diverse items geveild, om zodoende zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de goede doelen. Het hoogtepunt is telkens weer het vaatje haring dat wordt geveild.

Een toegangskaart kost 60 euro. De Haringparty wordt gehouden op donderdag 20 juni tussen 16.30 en 20.00 uur.Voor meer informatie over de Haringparty van de Lions kan gemaild worden naar haringpartyepe@gmail.com.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden