Bij het Remkestoernooi draait het om er het spelplezier van honderden voetbaljongens en -meisjes.
Bij het Remkestoernooi draait het om er het spelplezier van honderden voetbaljongens en -meisjes. (Foto: Ella van den Berg)

Honderden voetballers op Wachtelenberg

Epe - Het Remkes jeugdtoernooi trekt sinds jaar en dag honderden jeugdspelers naar Epe. Het toernooi richt zich traditiegetrouw op teams die uitkomen in de 2e klasse en lager. Het is een van de belangrijkste evenementen voor SV Epe. Dit jaar wordt het Remkes jeugdtoernooi gehouden op zaterdag 15 juni.

Veertig jeugdteams strijden die dag vanaf 9.00 uur om de prijzen. Zoals vanouds worden hamburgers gebakken en trakteert de firma Remkes de spelers op kipnuggets en patat. Maar bovenal is er het spelplezier van honderden voetbaljongens en -meisjes.

Het Remkes Jeugdtoernooi is een van de paradepaardjes van de dorpsclub. Voor de buitenwacht iets minder bekend dan bijvoorbeeld het Marc Overmars Paastoernooi, maar bij deelnemers en bezoekers minstens zo geliefd.

Op zaterdag 15 juni is het 's ochtends van 9.00 tot 12.00 uur de beurt aan de JO8- tot en met JO11-teams, terwijl 's middags van 13.00 tot 17.30 uur de JO12- tot en met JO15-elftallen binnen de lijnen komen. Het toernooi is bedoeld voor jeugdspelers die uitkomen vanaf de 2e klasse. Zoals altijd is ook dit jaar het toernooi weer gratis toegankelijk. Een andere traditie is dat alle teams aan het eind van het toernooi een beker krijgen uitgereikt.

Jeugdvoorzitter Patrick Timmer is trots dat SV Epe er dit jaar opnieuw in is geslaagd om een deelnemersveld met tal van verenigingen uit de directe omgeving naar de Wachtelenberg te laten komen. "Dit toernooi is belangrijk voor onze vereniging. SV Epe wil namelijk voor al haar jeugdleden activiteiten organiseren die bijdragen aan het spelplezier. En bij het SV Epe Remkes Jeugdtoernooi is dat spelplezier nadrukkelijk aanwezig."

Timmer is blij met de vrijwilligers. "Sommige vrijwilligers zijn al weken bezig, anderen springen op zaterdag bij . Het mag duidelijk zijn dat zonder de inzet van deze vrijwilligers het organiseren van dit toernooi niet mogelijk zou zijn."

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden