Om 7.00 uur vertrekt de kudde vanaf de Schaapskooi op de Renderklippen. Rond 8.00 uur is de kudde wandelt de kudde het centrum van Epe binnen. (foto: Martin Hogeboom)
Om 7.00 uur vertrekt de kudde vanaf de Schaapskooi op de Renderklippen. Rond 8.00 uur is de kudde wandelt de kudde het centrum van Epe binnen. (foto: Martin Hogeboom) (Foto: Martin Hogeboom)

Feest in Epe met schapen scheren en brocantemarkt

Epe - Op het grasveld naast de Grote Kerk wordt zaterdag 15 juni het traditionele Schaapscheerdersfeest gehouden. De schapen van de Schaapskudde Epe – Heerde worden op ambachtelijk met de knipschaar geschoren.

Om 7.00 uur vertrekt de kudde vanaf de Schaapskooi op de Renderklippen. Rond 8.00 uur is de kudde wandelt de kudde het centrum van Epe binnen. De schapen worden muzikaal onthaalt met een dweilorkest.

Vanaf 9.00 uur ontdoen de schapenscheerders de schapen van hun dikke vacht. Naast dit schouwspel is er ook voor het eerst dit jaar een brocantemarkt met vijftien deelnemers. Ook is er een culturele markt met onder andere Veluws Museum Hagendoorns Plaatse, het Eper Bier Collectief, Creatief met stoffen van het Kulturhus en de bijenvereniging. Wilma Snel demonstreert wol spinnen en leden van de Sionskerk verkopen zaken die zijn gemaakt met handenarbeid.

Er worden oliebollen gebakken door het Sint Maartensgilde, de Welkoop verkoopt zomerkoninkjes en er zijn poffertjes van de Poffertjeskraam.

De winnende foto's van de fotowedstrijd worden bij de kerk geëxposeerd.
De markt duurt tot ongeveer 16.00 uur daarna gaan de schapen terug naar de schaapskooi.

Joop de Haan
Meer berichten