Het fanfarekorps Wilhelmina geeft een gratis toegangkelijk concert op het landgoed Vosbergen in Heerde.
Het fanfarekorps Wilhelmina geeft een gratis toegangkelijk concert op het landgoed Vosbergen in Heerde. (Foto: Wilhelmina )

Wilhelmina treedt aan op Vosbergen

Heerde - Het Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina geeft geeft al jaren vlak voor de zomervakantie openluchtconcerten en doet dat dit jaar op een unieke locatie. Op zaterdag 22 juni zal het korps aantreden bij het landgoed Vosbergen. Dat is dan tevens de eerste activiteit waarmee kasteel Vosbergen zich maatschappelijk wil profileren.

Het korps Wilhelmina heeft al een traditie in het geven van openluchtconcerten vlak voor de zomervakantie. "Dit wordt gedaan om de plaatselijke bevolking te bedanken voor de steun die wij, als vereniging, uit de samenleving mogen ontvangen", aldus het bestuur van het korps.

Samen met de familie Kamerlingh Onnes-van Dedem en Visit Heerde is het idee ontstaan om het concert dit jaar te organiseren in de prachtige omgeving van het landgoed Vosbergen. Dit concert past in de doelstelling en visie van de familie om meer invulling te geven aan de maatschappelijke rol die het landgoed kan vervullen in de (lokale) samenleving.

Een extra dimensie is dat aan het concert ook wordt meegewerkt door docenten en leerlingen van het Cultuurplein Noord Veluwe zodat ook jonge talenten zich zullen laten horen. Het concert op 22 juni begint om 19.30 uur en wordt gegeven voor de ingang van het kasteel, Vosbergerweg 38.

De toegang voor deze avond is gratis en dat mede dankzij steun van de vereniging Jan Nienhuis, de E.W. Langenbergstichting, de familie H. Matenstichting en Visit Heerde.

Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina is blij met de goede samenwerking die in de voorbereiding heeft plaatsgevonden met Visit Heerde voor marketing en advies en met het Cultuurplein Noord Veluwe rond het muzikale programma door docenten en leerlingen. Zij zullen zowel solistisch als samen met het orkest optreden. Vanaf 19.30 uur zal een boeiend en afwisselend programma, vol goed in het gehoor liggende muziek, worden uitgevoerd waarbij ook zang niet zal ontbreken.

"Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke avond op een unieke locatie", aldus de organisatie. Er zijn geen zitplaatsen beschikbaar, maar het staat de bezoekers vrij om uw eigen stoel mee te nemen. Op het terrein is catering aanwezig waar men tegen contante betaling gebruik van kunt maken.

Jeanne Kamerlingh Onnes en haar echtgenoot Menno Hekker, geven met dit concert ook de aftrap voor maatschappelijke activiteiten op het landgoed. Die zijn onder andere nodig om meer inkomsten te genereren om het fraaie landgoed aan het Apeldoorns Kanaal in stand te houden.

Aangezien het concert in de open lucht zal plaatsvinden, bestaat natuurlijk het risico dat het concert bij slechte weersomstandigheden geen doorgang zal vinden.

Jan Nitrauw
Meer berichten