Ton van der Schouw en Anne Nyst van de Programmaraad van het Kulturhus EGW poseren. Dit voor het aanstaande Textiele Ambachten Festival.
Ton van der Schouw en Anne Nyst van de Programmaraad van het Kulturhus EGW poseren. Dit voor het aanstaande Textiele Ambachten Festival. (Foto: )

Textiele Ambachten Festival op 15 juni

Epe - Een smiley leren haken van sponsgaren en daar vervolgens thuis mee onder de douche stappen? Een exclusieve lezing bijwonen van de conservator van kasteel Cannenburch in Vaassen over het thema textiel? Het kan allemaal op het Textiele Ambachten Festival dat 15 juni van 10.00 tot 16.00 uur in de gemeente Epe wordt gehouden. "Dit nieuwe initiatief van het Kulturhus EGW in Epe verbindt musea en creatieven met een mooie fietstocht door de gemeente", vertellen Anne Nyst en Ton van der Schouw.

Het festival is een initiatief van de programmaraad van de EGW. Voorzitter Nyst en lid Van der Schouw werden op het idee gebracht door het Schaapscheerdersfeest dat die dag in Epe wordt gehouden.

Een aanvankelijk plan om daar in het Kulturhus aan de Stationsstraat een handwerk-evenement aan te koppelen, mondde uiteindelijk uit in een festival waaraan diverse musea, instellingen, organisaties en creatievelingen verspreid over de verschillende kernen en dorpen van de gemeente aan deelnemen. In de EGW vinden diverse handvaardigheidsactiviteiten en workshops plaats ('pimp your pants' (neem eigen spijkerbroek mee); artquilt (met stempels); smileys haken van sponsgaren en wol vilten) Ook worden er demonstraties kantklossen en quilten gegeven.

Voor de liefhebbers is er een fietstocht uitgedokterd waardoor je op de vele andere locaties van dit festival een kijkje kan nemen. "Maar niet voordat je eerst in het centrum van Epe hebt gekeken hoe de schapen van de kudde Epe/Heerde op ambachtelijke wijze van hun warme vacht worden bevrijd." Daarna is het kiezen geblazen: gelijk door naar het Kulturhus voor een creatieve workshop of een leerzame demonstratie, of direct naar Vaassen waar om 11.00 uur eenmalig een exclusieve en gratis toegankelijke lezing wordt verzorgd door één van de conservatoren van kasteel Cannenburch.

De fietsroute inclusief info over alle locaties is verkrijgbaar in het Kulturhus EGW. Kosten bedragen 1 euro. Nadere info via: www.kulturhusepe.nl

Dennis Dekker
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden