Het Stationspark in Wapenveld is zaterdag 15 juni voor de 30ste keer het  decor voor het Zomerfeest.
Het Stationspark in Wapenveld is zaterdag 15 juni voor de 30ste keer het decor voor het Zomerfeest. (Foto: Aad Eilander )

Dertigste editie van het Zomerfeest in Wapenveld

Wapenveld - Stichting Zomerfeest Wapenveld is klaar voor al weer de 30e editie van dit regionaal bekende evenement dat jaarlijks duizenden bezoekers naar Wapenveld lokt. Zaterdag 15 juni is het weer zover en dan staat het Stationspark bomvol handel en biedt een omlijstend programma de bezoekers weer veel vertier.

Nadat het evenement jarenlang werd georganiseerd in samenwerking tussen de skeelerclub Oost-Veluwe en sportvereniging WZC, heeft de Wapenveldse sportclub de afgelopen jaren zelf de organisatie in handen. Tientallen vrijwilligers van de club zijn elk jaar weer in touw om alles in goede banen te leiden.

"We zijn door de jarenlange ervaring en de vaste bezetting een goed ingespeeld team en het Zomerfeest loopt dan ook op rolletjes", zegt Aad Eilander. De organisatie heeft 's morgens volledig de focus op de kwaliteit van de grote rommelmarkt. Die wordt dan opgeluisterd wordt door optredens van de gymnastiekvereniging Wapenveld. Naast gevarieerde handel zijn er ook de nodige standhouders te vinden welke iets voor de inwendige mens te bieden hebben. Ook voor kinderen is er veel te doen zoals pony rijden bij de Schaapskooiruiters, een gratis toegankelijke springkussen, speeltuintje en draaimolen.

Dit jaar is er een bijzondere blikvanger: de truck van het Rainbow Truckteam dat aan de Dakar Rally van 2019 en de Morocco Dessert 2019 meedeed. Het muzikale middagprogramma begint om ca. 12.30 uur met DJ Marijn. Om 14.00 uur treedt Doetmaes uit Epe op. De formatie brengt Ierse folkmuziek en bekende meezingers. "In de gezellige sfeer geeft muziek altijd weer een extra dimensie aan de jaarmarkt", aldus Eilander. Verder staan er optreden op het programma van de bekende Zwolse zanger Henri van Velzen op en hij brengt met onder meer een André Hazes act sfeer op de plaza.

Het evenement in het Stationspark gaat al om 8.00 uur van start, het moment voor de altijd vroege handel. Er wordt er weer een grote diversiteit aan artikelen, van kleding tot curiosa, te koop aangeboden door handelaren en particulieren. Het comité bestaande uit Wim Eilander, William Boeve, Tom Regterschot, Gert Eilander, Alexander Kwakkel en Aad Eilander verwacht weer een gezellig vol Stationspark in Wapenveld. Wie nog een kraam of grondmeters wil huren voor 't Zomerfeest kan dit via www.zomerfeestwapenveld.nl.

In het kader van deze 30e editie vertrekt er dezelfde avond een heteluchtballon vanuit Wapenveld. Degene die mee wil kan contact opnemen met info@vanbeersballooning.nl , zij verzorgen de ballonvaart vanuit Wapenveld. Ook leuk om cadeau te geven! Beleef het mee in Wapenveld, is tenslotte de oproep van Aad Eilander namens de organisatie.

www.wzcwapenveld.nl

Jan Nitrauw
Meer berichten