De fietstocht Epe voor Epe wordt zaterdag 22 juni verreden. (foto: Dennis Dekker, www.mediamagneet.nl)
De fietstocht Epe voor Epe wordt zaterdag 22 juni verreden. (foto: Dennis Dekker, www.mediamagneet.nl) (Foto: )

Epe voor Epe fietst geld bij elkaar

door de redactie

Toertocht voor goede doelen

De fietstocht Epe voor Epe is dit jaar op 22 juni. Deze welbekende toertocht voor het goede doel moet voor het negende achtereenvolgende jaar weer een flinke winst voor iedereen opleveren. Het organiserend comité (Inner Wheel Epe en Rotary Epe) weet dat er inmiddels al veel kaarten verkocht zijn. Toch zijn er nog enkele deelnamebewijzen over. "Ons devies? Koop snel kaarten! En fiets mee", aldus de enthousiaste organisatoren.

Epe - Deelnemers kunnen op die kaart zelf aangeven waar het geld naartoe mag. Audiovisuele apparatuur voor het Cultuur Historisch Museum in Oene? De voltooiing van het Hospice Casa Vera in Epe? Fun en speel-materiaal voor de jeugd van Mixed Hockey Club Epe? Muziekinstrumenten voor de jongste talenten van het Vaassens Fanfare Corps? Een geluidsinstallatie voor de Vrouwen van Nu Vaassen-Emst? De doelen zijn zeer divers, maar altijd zeer nodig. Dat zal bij menigeen de nodige keuzestress opleveren.

Kroondomeinen

Een lange route van 30 kilometer? Of juist een kortere van 20? Alle deelnemers mogen zelf kiezen en hebben voor slechts tien euro gegarandeerd een heerlijke dag. De routes zijn dit jaar met name ten zuiden van Epe gesitueerd, zoals de bosrijke Kroondomeinen. Versnaperingen, een uitgebreide maaltijd en muziek van het Veluws Swing Combo bij het eindpunt bij Veluws Museum Hagedoorns Plaatse maken het helemaal af.

Na de fietstocht is er veel tijd voor een, inmiddels traditioneel, gezellig samenzijn op het terrein van Hagendoorns Plaatse voor de maaltijd en versnaperingen. Ook wordt dan livemuziek gespeeld. Er zijn voldoende overdekte zitplaatsen.

Dit jaar staat hier ook een stand van het ANWB Kinderfietsenplan. Dit is een inzameling van grotere 'normale', gebruikte fietsen, die al dan niet na een opknapbeurt, gegeven worden aan jongeren tussen de 10 en ongeveer 20 jaar die leven onder de armoedegrens.

Voor meer informatie: www.anwb.nl/kinderfietsenplan

Deelname aan de fietstocht Epe voor Epe (zaterdag 22 juni vanaf 13.00 uur ontvangst, 14.00 uur start fietstocht) kost 10 euro. Dat is inclusief versnaperingen, lunchpakket en warme maaltijd. Daarvan gaat 100 procent naar het goede doel van je keuze. Kaarten zijn te koop bij de goede doelen en de Servicebalie van Jumbo van Andel in Epe. Op de dag zelf zijn de kaarten bij startpunt Veluws Museum Hagedoorns Plaatse aan te schaffen. Nadere informatie is te verkrijgen via de site www.epevoorepe.nl.

Joop de Haan
Meer berichten