Om 8 uur gaan de winkels al open!
Om 8 uur gaan de winkels al open!

Hattem bruist op de Langste Dag

De Langste Dag van Hattem, op zaterdag 22 juni, start al vanaf 8.00 uur als winkels in de binnenstad starten met de uitverkoop.

HATTEM - Tijdens deze sfeervolle dag kun je niet alleen terecht voor leuke acties en spectaculaire aanbiedingen, maar ook voor de  Obstacle Run, een bijzonder hardloopevenement vol met hindernissen. Ook is dit jaar weer Heibel in de Haven en het Shantykoren Festival. 

De Langste Dag van Hattem is een ideale dag voor koopjes en aanbiedingen waar heel wat mensen op afkomen. Gezellige teraasjes en muziekoptredens zorgen voor een gezellige sfeer. 
's Ochtends om 10.30 kunnen bezoekers genieten van het orkest van Ontwaakt. En vanaf 12.00 uur begint het Shantykoren Festival in het centrum op vier verschillende plekken: het Tinneplein, de Markt, bij de Tinne en op het Voermanplein.
De acht deelnemers zijn de shantykoren Het Roer Om uit Barneveld, Maritiem uit Winschoten, de Kajuitzangers uit Putten, Sjappetouwtjes uit Enkhuizen, De Lee Zangers uit Enter, Shantykoor Ermeluiden uit Ermelo, Zeemanskoor De Ketelbinken uit Kampen en last but not least het Piratenkoor De Zingende Padd'n uit Wapenveld." Om 17.00 uur is de gezamenlijke afsluiting waarbij alle koren samen op de markt zingen.

De Obstacle Run wordt net als vorig jaar weer rennen en klauteren in touwen, autobanden, modder en water. Je zal moeten tijgeren en klimmen over muurtjes. Echt wel uitdagend. Je kunt kiezen uit de twee afstanden 5 of 8 kilometer. Het bijzondere aan de Obstacle Run in Hattem is dat er niet alleen gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke obstakels maar ook van obstakels die gesponsord en opgezet worden door een aantal bedrijven. De Run start om 15.00 uur in de haven. Onze Obstacle Run is geen wedstrijd, maar een challenge. Samen afzien met een glimlach, dat is het belangrijkste.

Om in de sportieve sfeer te blijven, is er ook nog Heibel in de Haven, een sportfestival met beachvolleybal en waterpolo van 10.00 tot 15.00 uur. Dit festijn wordt ook aangevuld met lekker eten en gezellige live muziek tot 's avonds 24.00 uur. Vanaf 21.00 uur kun je genieten van de band Quintus Soul Factory. Kortom, er is weer van alles te zien en te beleven in Hattem!

Meer informatie over dit gezellige evenement kun je vinden op www.ronduithattem.nl

Meer berichten