Lezing over meest gesloten land ter wereld


Noord-Korea: de verbeelde werkelijkheid
Noord-Korea: de verbeelde werkelijkheid

Lezing over meest gesloten land ter wereld

HEERDE – Woensdagavond 3 juli is in Bibliotheek Heerde de lezing “De verbeelde werkelijkheid”. In deze lezing neemt Marc Roth de bezoekers mee naar het meest gesloten land ter wereld: Noord-Korea.

Marc Roth organiseert reizen naar Noord-Korea en zal in de lezing onder andere over zijn eigen ervaring als bezoeker van Noord-Korea vertellen. In de lezing geeft Marc een inkijk in “werelds meest gesloten samenleving” en ontdek je dat Noord-Korea meer is dan alleen maar “verbeelde werkelijkheid”. De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips en ander beeldmateriaal dat nog maar weinig mensen gezien hebben. Met zijn reisorganisatie Roth Spark Travel, https://rothsparktravel.nl/ organiseert Marc reizen naar Noord-Korea.

Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea en uithangbord van het land, transformeert zich de laatste jaren tot een ‘socialistische sprookjesstad’ in een bijna surrealistisch decor. Verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Dit is ook te zien op het gebied van kunst, waar socialistisch realisme de enige toegestane stroming is. Kunst moet namelijk duidelijk zijn voor iedereen en kunstenaars zijn altijd schatplichtig aan het regime.

Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt dus voortdurend de vraag op: wat is waar en wat is de werkelijkheid? En is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar? En wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze ‘Westerse bril’?

Locatie: Bibliotheek Heerde, Griftstraat 8, 8181VZ Heerde, aanvang 20.00 uur.  
Kosten: € 5,00 leden, € 7,50 niet-leden van de bibliotheek.
Graag aanmelden via www.bibliotheeknoord-veluwe.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden