Gerwin van Olst en voorzitter Jan Nitrauw (r).
Gerwin van Olst en voorzitter Jan Nitrauw (r).

Molen de Vlijt start uitbreiding productie

WAPENVELD – Molen de Vlijt in Wapenveld gaat de productie verbeteren en uitbreiden.

Er wordt onder meer een borstelbuil aangeschaft voor de productie van volkorenmeel tot bloem.
De aanzet werd gegeven door het verzoek van Bakker Piet uit Elspeet om Veluws graan te malen en ook bloem te leveren. Molen de Vlijt maalt normaliter tarwe om daar volkorenmeel van te produceren. Dat gebeurt in twee etappes: eerst wordt de tarwe op de wind gebroken en daarna op de electrische maalstoel uitgemalen. Dat volkorenmeel wordt ook gebruikt als basis voor het pannenkoekenmeel en de kruidkoekmix.
Voor Veluwse tarwe is het beter om met een lager toerental uit te malen daarvoor is een frequentieregelaar nodig. Om bloem te produceren is een borstelbuil nodig.

Er is een projectplan opgesteld en voor de financiering van de benodigde 6.000 euro zijn verschillende fondsen aangeschreven. Die reageerden zonder uitzondering positief op de aanvragen.
Dankzij bijdragen van de Ir. R.R. Van der Zeestichting, de vereniging Jan Nienhuis/Elisabeth Langenbergstichting, de H. Matenstichting en het Rabofonds Noord Veluwe, kan met de uitvoering worden begonnen. Opzet is dat een en ander gepresenteerd kan worden op zaterdag 7 september tijdens de jaarlijkse Padd'ndag rond molen de Vlijt.

Foto: Gerwin van Olst kwam namens het Rabofonds Noord Veluwe een cheque aanbieden aan voorzitter Jan Nitrauw van het comité molen de Vlijt voor de uitvoering van het plan voor de uitbreiding van de productie van molen de Vlijt.

Meer berichten