To You werkt toe naar 'Melodie van Vrijheid'

Epe - Het interkerkelijk koor To You maakt zich op voor viering 75 jaar bevrijding van Epe.

De plaatsen Vaassen, Emst, Oene en Epe werden aan het einde van de Tweede Wereldoorlog bevrijd door Canadese troepen tijdens de zogenaamde operatie 'Veritable'. De bevrijding vond plaats op 17-19 april 1945. Het jaar 2020 is dus een kroonjaar in de herdenking hiervan.

To You draagt hieraan bij door precies 75 jaar na de bevrijding, op zaterdagavond 18 april 2020 om 19.30 uur, een bijzonder bevrijdingsconcert uit te voeren in de Grote Kerk van Epe. Het geheel staat onder muzikale leiding van dirigent Henk van der Maten en wordt begeleid door diverse professionele musici: Arjan Post (Trompet/Bugel), Edith Post (Trompet/Bugel), Harrie Stijf (Piano), Willem Veldkamp (Synthesizer), Hendrie Westra (Percussie en slagwerk).

Uitgevoerd wordt de cantate Of Faith and Freedom van de bekende Amerikaanse componist Joseph M. Martin, aangevuld met liederen rondom de thema’s hoop, liefde, vrede en vrijheid. Het is, voor zover bekend, de eerste keer dat deze cantate in Nederland wordt uitgevoerd. In samenwerking met Broken Wings ’40-‘45 krijgt het concert een multimediaal dimensie doordat de muziek gecombineerd zal worden met passende foto’s en filmbeelden.

In de periode tot het concert 'Melodie van Vrijheid' heeft To You nog diverse andere activiteiten op het programma. Allereerst op 20 september de deelname aan Korendag in Epe en op 19 oktober een bijdrage aan het regionale concert in Oldebroek. Ook de Lessons & Carols zullen dit jaar weer uitgevoerd worden. Dit zal op 15 december in de Dorpskerk in Vaassen plaats vinden.

Enthousiaste zangers die dit geheel aan activiteiten aanspreekt zijn van harte welkom bij het koor. Er wordt wekelijks gerepeteerd op de dinsdagavond vanaf 20.00 uur in de Regenboogkerk (Beekstraat 33) te Epe. Het nieuwe koorseizoen begint op 3 september.

U kunt nadere informatie vinden op de website of zich aanmelden, via het e-mail adres: koor@toyouepe.nl.

www.koortoyou.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden