Burgemeester Koops opent Barrimo Elektrische Reparatie

Heerde - Burgemeester Koops heeft donderdag Barrimo Elektrische Reparatie geopend. Syriër Georges Barrimo blaast in de schuur in zijn achtertuin defecte apparaten nieuw leven in.

In zijn achtertuin aan de Zwaluwkamp 13 heeft Georges Barrimo een schuur gebouwd om zijn droom waar te maken: opnieuw een eigen zaak in reparatie van elektrische apparaten. Tot vijf jaar geleden had hij in Aleppo een bloeiende zaak in elektrisch gereedschap. Hij was officieel dealer van Bosch en deed cursussen in Duitsland bij het A-merk. De oorlog vernietigde alles.

Eerst kwamen vrouw Tannia, zoon Razek en dochter Rannia naar Nederland. Later volgde Georges. Alle begin is moeilijk, maar vergeleken met een paar jaar terug gaat het met de Nederlandse taal stukken beter. Inmiddels is Barrimo Elektrische Reparatie ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Donderdag 4 juli gaf burgemeester Koops het officiële startsein door een paars lint weg te nemen en de deur te openen. In de nette werkruimte volgde een geïnteresseerd gesprek. Aansluitend ging de kurk van de fles en hieven de aanwezige gasten het glas.

Onder hen ook Wietse Venema van Bedrijven Contact Heerde. De BCH zet zich in voor belangen van haar leden op plaatselijk, regionaal en landelijk gebied. Daarvoor neemt de BCH deel aan verschillende overleggen. Daaronder de succesvolle Cleantech Regio. Deze organisatie timmert aan de weg met als motto 'Samen naar een schone toekomst'. Een circulaire economie hoort daarbij.

En daar past het reparatiewerk van Georges nou juist uitstekend bij. Niet weggooien die schuurmachine, mixer of bladblazer. Lijkt er geen leven meer in te zitten? Laat Barrimo er naar kijken. Nakijken, advies en reparatie. Dat zijn de drie stappen. Check Facebook voor openingstijden en contact.

Meer berichten