Dagtocht Museum Valse Kunst in Vledder

Epe - Een enthousiaste groep vrijwilligers van Koppel-Swoe organiseert voor senioren uit de gemeente Epe verschillende uitstapjes. Woensdag 28 augustus staat er een busreis gepland naar Museums Valse Kunst in Vledder.

Museums Vledder is een Nederlands Museum in Vledder in de provincie Drenthe. Het meervoud "Museums" in de naam verwijst naar de verschillende afdelingen, die elk als afzonderlijk museum beschouwd kunnen worden.

Het voormalige gemeentehuis in Vledder bestaat uit meerdere onderdelen: valse kunst, hedendaagse grafiek en glaskunst, Drentse kunst.

Is het echt of vals? Goede vervalsers weten precies hoe ze oude verfpigmenten kunnen nabootsen en ook worden de werken 'zorgvuldig' verouderd. Deskundige rondleiders geven in het museum voor valse kunst uitleg over gebruikte technieken, het verschil tussen kopie en vervalsing en het hele grijze gebied daartussen.

Op woensdag 28 augustus komt om 11.00 uur de touringcar voorrijden op Retailpark de Poort in Epe. Omstreeks 12.00 uur is er een lunch bij Hotel Frederiksoord. Na de lunch zal de buschauffeur de deelnemers naar Vledder brengen.

In het museum is de eerste verdieping alleen per trap bereikbaar. Voor personen waarvoor dit onmogelijk is, kan de rondleiding ook beneden op een scherm worden bekeken. Na de rondleiding wordt er nog een kop koffie/thee met cake aangeboden om vervolgens huiswaarts te keren. De terugkomst is omstreeks 16.30 uur.

Deelname kost €45,60. Aanmelden kan bij Koppel-Swoe, 0578-676767. Een programmaboekje met uitstapjes kan je ophalen op ons kantoor, Stationsstraat 25 in Epe.

www.koppelswoe.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden