De 44e Rabo Wielerronde wordt donderdag 11 juli verreden. Zie hier een archiefbeeld uit 2018.
De 44e Rabo Wielerronde wordt donderdag 11 juli verreden. Zie hier een archiefbeeld uit 2018. (Foto: Dennis Dekker)

Racen tegen Erik Dekker? Dat kan!

Epe - De dranghekken zijn geplaatst, het gemotoriseerde verkeer geweerd. Donderdag 11 juli zoemen talloze dunne banden door de straten van Epe. Vrolijke muziek schalt door het Eper dorpscentrum, de stem van de enthousiaste spreekstalmeester knettert uit de boxen. Ronde voor ronde houdt hij bij wie er op kop ligt en wat er in de Rabo Wielerronde allemaal gebeurt.

De 44e editie van de Rabo Wielerronde start vanaf 18.30 uur in het centrum van Epe. Eerst vindt de Sportklasse (40 kilometer) plaatst. Om 20.00 uur begint de wedstrijd van de amateurs (50 kilometer).

De Rabo Wielerronde stond altijd bekend als de Wielerronde van Epe. Maar omdat de Rabobank de komende drie jaar hoofdsponsor van deze wielerronde is, veranderde de naam ook. Het evenement start en finisht pal voor de deur van het filiaal van de bank.

Startlijn
Mathijs Wagenaar, één van de organisatoren: "Dit is trouwens puur toeval. We zochten twee jaar geleden naar een nieuwe invulling van de ronde. Een logische keuze was het verplaatsen van de startlijn. Die ligt nu op het Horecaplein in het centrum van Epe. Met het vastleggen van de Rabobank als sponsor, is een belangrijke stap gezet om de wielerronde de komende 3 jaar op de kaart te zetten."

De ronde hoort bij Epe
René Steunenberg van de Rabobank: "De ronde past prima in ons sponsorbeleid. Het brengt mensen bij elkaar. Naast het sportieve aspect, hoort de ronde gewoon bij Epe!"
Het deelnemersveld is goed gevuld en sterk. Dat is op zich niet erg verrassend. De Ronde van Epe wordt al jaren zeer gewaardeerd door wielrenners.

Eén voormalig wielrenner moet volgens de organisatie nog even genoemd worden: Henri Nijboer uit Emst. Deze oud-eigenaar van isolatiebedrijf Gisola was jarenlang één van de regionale topamateurs. Hij overleed begin dit jaar. De organisatoren van de Rabo Wielerronde hebben de hoofdprijs naar hem vernoemd.

Meer berichten