Er wordt een tripje terug in de tijd gemaakt met oldtimers.
Er wordt een tripje terug in de tijd gemaakt met oldtimers. (Foto: Dennis Roo)

Historie op de Veluwe herleeft

Zuuk - 'Historie op de Veluwe herleeft' 13 en 14 juli voor de 27e keer op de Veluwe. Het is en blijft een oldtimer show in de breedste zin van het woord. Naast de vele tractoren auto's, trucks, bussen en motoren zijn er ook legervoertuigen, stationaire motoren en bromfietsen.

De modelbouwclub geeft zaterdag en zondag demonstraties met modelboten en modelauto's. Zondag komt ook de Battle tank club in actie met een demo. Op de markt kun je genieten van oude ambachten en je slag slaan op hobby gebied.

Activiteiten kids

Kinderen vermaken zich prima met diverse spelletjes, een groot springkussen en een grote skelterbaan. Ook staat de reuze sjoelbak weer opgesteld in de tent, waar leuke prijzen mee te winnen zijn. Zondag doet de motor club het showterrein aan voor een tussenstop. ,,Ook dit jaar hebben we een thema: 'vroeger en nu', van het merk Mercedes Benz zo kun je zien hoe de automobiel techniek zich ontwikkeld heeft in de jaren. Verder zorgen de 'Heuischudders' uit Emst op zaterdag en het 'Oud mariniers koor Veluwe' op zondag voor muzikaal vertier.

Oud mariniers koor Veluwe

Het koor ontstond tijdens een uitje aan boord van een schip. Enkele oud-mariniers begonnen toen spontaan shanty-liederen te zingen en haddener veel plezier in. Omdat de leden van deze afdeling al regelmatig bij elkaar kwamen om marinierexercities te oefenen, werd er besloten om na deze oefeningen te gaan zingen. Onderhand bestaat het koor uit zo'n 24 zangers en zeven muzikanten.

Afgelopen jaar kwamen weer enkele duizenden bezoekers een kijkje nemen. Weer of geen weer, aan de sfeer zal het niet liggen want die is altijd ouderwets gezellig. De entreeprijs is historisch laag nl. € 3,50 per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang en er is voldoende gratis parkeerruimte beschikbaar.

Locatie: Korte Spiekerweg /Zuukerenkweg, Zuuk..
Openingstijden: zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Programma Zaterdag

10.00 uur: Opening
10.30 uur: Roofvogel show
11.00 uur: Diverse demonstraties: o.a. zagen graanmalen en touwdraaien
12.30 uur: Vertrek toertocht Solexclub door Zuuk en omstreken
13.30 uur: Optreden De "Heuischudders" uit Emst
15.00 uur: Aankomst Solexclub
17.00 uur: Einde show

Programma Zondag

10.00 uur: Opening
10.30 uur: Battle Tanks Nederland
11.00 uur: Diverse demonstratie: o.a. zagen, graanmalen, touwdraaien etc.
11.00 uur: Diverse oldtimer auto's en brommers brengen een bezoek aan de show
12.00 uur: Aankomst van toertocht oldtimers motoren
14.00 uur: Oud Marinierskoor Veluwe
17.00 uur: Einde show

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden