Jan en Betsy Kampherbeek met hun kleinkinderen na het uitreiken van de koninklijke onderscheiding door burgemeester Koops.
Jan en Betsy Kampherbeek met hun kleinkinderen na het uitreiken van de koninklijke onderscheiding door burgemeester Koops. (Foto: Marten Venema)

Koninklijke Onderscheiding voor Jan Kampherbeek

Heerde - Jan Kampherbeek ontving op vrijdag 12 juli een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Koops-Scheele. De heer Kampherbeek werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse representatiebijeenkomst van de gemeenteraad.

De heer Kampherbeek ontving de onderscheiding voor zijn verdiensten onder meer in de politiek. Sinds 2009 is hij een zeer betrokken raadslid. Vanuit die positie heeft hij zich ingezet voor verschillende commissies, zoals de commissie Samenleving, de auditcommissie en de klankbordgroep voor de renovatie van het Raadhuis.

Voorheen was hij ook voorzitter van het Comité Internationale Contacten Heerde. De politieke inzet van de heer Kampherbeek begon al in 1979, toen hij lid werd van het CDA. Van 1995 tot 2004 was hij bestuurslid van de lokale CDA-afdeling Heerde-Wapenveld.

Verder heeft hij zich hard gemaakt voor glasvezel in Heerde en het buitengebied. Hij was vertegenwoordiger vanuit Heerde voor het burgerinitiatief dat in 2013 startte om de buitengebieden op de Veluwe van glasvezel te voorzien, en van de stichting die in 2014 werd opgericht was hij secretaris. Mede dankzij zijn onvermoeibare inzet is de realisatie van een uitstekend digitaal netwerk in de buitengebieden van elf Veluwse gemeenten tot stand gekomen.

In het verleden heeft hij zich onder meer ook ingezet voor de bibliotheek Noord-Veluwe. Hij was voorzitter van het bestuur van de Stichting Bibliotheekwerk en Leeszaal Heerde en daarna (van 2004 tot 2017) lid van het bestuur van de bibliotheek Noord-Veluwe. Hij droeg bij aan de verbinding tussen de bibliotheek en de lokale politiek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden