Geconcentreerd bezig bij het programmeren met de Roboc@r!
Geconcentreerd bezig bij het programmeren met de Roboc@r! (Foto: eigen foto)

Zomerschool met Roboc@r, Blue-Bot en Makey-Makey

Epe - Met plezier naar school deze zomervakantie? Dat kan bij de Zomerschool van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar zijn er leuke programmeerworkshops in de bibliotheekvestigingen.

Kinderen van 6 tot en met 10 jaar kunnen programmeren met Blue-Bot en Makey-Makey. Een Blue-Bot heeft 7 knoppen op zijn rug, maar kan ook via bluetooth geprogrammeerd worden door middel van een app. Door de transparante buitenkant kun je goed zien uit welke onderdelen de Blue-Bot is opgebouwd en welke onderdelen in werking worden gezet wanneer je de Blue-Bot een opdracht geeft. De Blue-Bot kan tot en met 200 stappen geprogrammeerd worden, waardoor een eindeloze variatie aan routes kan worden gemaakt.

Met de Makey-Makey kun je functies van de computer overnemen met 2 draadjes! Verander alledaagse dingen in 'Touchpads' en gebruik ze om je computer aan te sturen! Zoals bijvoorbeeld muziek maken met een banaan.

Voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar zijn er programmeerworkshops met de Roboc@r. De programmermobiel, genaamd Roboc@r, legt de basisprincipes van programmeren uit op basis van programmeersoftware, die wordt gebruikt om de fischertechnik-modellen te besturen. De Roboc@r is uitgevoerd met allerlei apparaten gericht op de toekomst. Door fischertechnik zijn grote apparaten uit de praktijk op klein formaat nagebouwd en de kinderen leren om deze apparaten, zoals een sorteermachine, een verkeerslicht of een rupsvoertuig zelf te bedienen en te programmeren.

De Blue-Bot en Makey-Makey workshops vinden plaats op woensdag 24 juli in Hattem, woensdag 14 augustus in Elburg en donderdag 29 augustus in Epe, steeds van 9.30 tot 11 uur. De Roboc@r workshops vinden plaats op donderdag 25 juli in Hattem, donderdag 15 augustus in Elburg en woensdag 28 augustus in Epe, dit is van 9.30 tot 11.30 uur.

Er wordt gewerkt in kleine groepjes, het aantal plaatsen is beperkt. Aanmelden is daarom noodzakelijk, via de webshop. De kosten zijn €2,50 per workshop.

bibliotheeknoord-veluwe.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden