Op zaterdag is er weer een kinderkleedjesmarkt op het Emsterfeest.
Op zaterdag is er weer een kinderkleedjesmarkt op het Emsterfeest. (Foto: Dennis Dekker)

Zomer in Gelderland komt naar Emsterfeest

Emst - Tijdens het Emsterfeest, dat dit jaar gehouden wordt van 22 tot en met 24 augustus, zal vrijdag 23 augustus helemaal in het teken staan van Zomer in Gelderland. Dit tv- en radio-programma van Omroep Gelderland viert zijn tienjarig jubileum.

Het wordt 23 augustus een lange dag voor veel Emsternaren, want van 7.00 uur tot 20.00 uur staat Emst helemaal in het teken van Zomer in Gelderland. Om 9.00 uur begint de live radio-uitzending van Omroep Gelderland en zo rond 18.20 uur is de start van de live televisie-uitzending. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen en opdrachten. Zo krijgt het team enkele opdrachten die de hele dag in beslag nemen. De opdrachten hebben te maken met Emst.

Met die opdrachten kan Emst euro´s verdienen voor een goed doel. Er zijn 4 onderdelen die elk 250 euro kunnen opleveren. Deze onderdelen zijn: er moet minimaal 300 man publiek zijn, een parade-dorpsoptocht, een decoropdracht en een spel tijdens de uitzending. Een onafhankelijke jury zal deze opdrachten beoordelen.

Daarnaast is er nog een mooie extra wedstrijd. Alle deelnemende dorpen en buurtschappen strijden om de eretitel 'Mooiste plaats van Gelderland'. In 2018 was dit Beemte Broekland.

"We zoeken nog vrijwilligers voor deze dag", zegt voorzitter Harry van Lohuizen van het Emsterfeest. We willen uiteraard zo goed mogelijk voor de dag komen. En daar hebben we veel mensen voor nodig." Men kan zich hiervoor opgeven via zomeringelderland@emsterfeest.nl.

Maar tijdens het Emsterfeest is er veel meer te doen. Nieuw is dit jaar dat tegen inlevering van de ledenkaart op de avond waarop men het eerst het Emsterfeest bezoekt een polsbandje wordt verstrekt dat alle avonden geldig is. Ook nieuw is dat men bij het kopen van de munten niet meer contant behoeft te betalen, want er komt een pinmogelijkheid.

PROGRAMMA VAN HET EMSTERFEEST 2019

Donderdag 22 augustus

14.00 uur: Opening van het 101-jarig Emsterfeest door een afgevaardigde van B en W van de gemeente Epe met aansluitend een gezellige feest-middag voor de 50-plussers uit de gemeente Epe. De muziek wordt deze middag verzorgd door Duo Difference. Het hoogtepunt van deze middag is een knallend optreden van Dennie Christian. Voor niet-leden is de toegangsprijs €7,50. Een kopje koffie en enkele hapjes zijn gratis.

20.00 uur: Openingsavond van het Emsterfeest 2019. Het spits wordt afgebeten door coverband Super Sundays. Optredens van Peter Beense en Beatcrooks maken deze eerste avond compleet. Voor niet-leden is de toegangsprijs €15,00.

Vrijdag 23 augustus

9.00-19.30 uur: Zomer in Gelderland. Het publiek kan hieraan deelnemen. Opgeven kan via zomeringelderland@emsterfeest.nl. Van18.20 uur tot 18.55 uur rechtstreekse uitzending van Zomer in Gelderland op televisie.

13.00 uur: Diverse activiteiten voor de jeugd met onder andere een Schminkster, een Binnenspeeltuin in de feesttent en een mega-hindernisbaan van bijna 50 meter lang.

20.00 uur: grote feestavond in de feesttent met medewerking van de live band Jetset. Hoogtepunt van deze avond is een gastoptreden van Tino Martin. Voor niet-leden is de toegangsprijs €15,00.

Zaterdag 24 augustus

10.00 uur: Optocht met praalwagens van buurten, groepen, verenigingen en bedrijven. Met medewerking van: Prins Bernhard Emst, Vaassens Fanfare Corps en showband DAP uit Apeldoorn. Route: inrijden vanaf de Spoorstraat, opstellen Stationsweg, Hoofdweg, Oranjeweg, Kerkhofweg, Zuster van Rossumweg, Dokter van Gelderweg, Kerkhofweg, DS. van Rhijnstraat, Hullandstraat, Kuilakkerweg, Hezeweg, Hogeweg, Hanendorperweg, Stationsweg, richting feestterrein. Opgave kan via opgaveoptocht@emsterfeest.nl.

12.30 uur: Prijsuitreiking praalwagens en bekendmaking publieksprijs van de optocht.

13.00 uur: Traditionele vogelschieten, verzorgd door het St. Maartensgilde uit Epe met medewerking van schietvereniging Prinses Juliana uit Emst. Hierbij zal ook dit jaar weer gestreden worden om de titel Schutterskoning van Emst.

13.30 uur: 21e Beachvolleybal Toernooi voor Emster bedrijven, buurten en groepen op het zandstrand aan de Molenweg. Opgave kan via volleybal@emsterfeest.nl. Tevens aanvang van het gevarieerde middagprogramma waarbij er voor elke leeftijd verschillende activiteiten zijn. Zo is er een grote klimtoren voor de jeugd en is er een kleedjesmarkt en een kofferbakverkoop. Opgave voor de kleedjesmarkt en kofferbakverkoop kan via: kofferbakverkoop@emsterfeest.nl.

16.00 uur: Optreden in de tent van de Heuischudders uit Emst.

20.00 uur: Grandioze muzikale finale met Jelle B en coverband Popgunnn. Voor niet-leden is de toegangsprijs €15,00.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden