Sophie van Norel op Melle.
Sophie van Norel op Melle. (Foto: Wilma Frentz)

WET gaat naar de Gelderse kampioenschappen

Emst - Op 2 en 3 augustus zal een flink aantal WET-ruiters aan de start verschijnen van de regiokampioenschappen in Zieuwent.

Op zaterdag 6 juli was de laatste selectiewedstrijd voor de pony’s in Nunspeet. Pieter Berkhoff sprong in de klasse BB een prima parcours en mocht de eerste prijs in ontvangst nemen.

Sophie van Norel startte met Romantic Melle in het B-springen voor C-pony’s. Ze reed twee foutloze rondjes met hoge punten van de jury. Hiermee werd ze eerste en won ze ook een ticket voor de regiokampioenschappen. Ze gaat het daar druk krijgen omdat ze in de L2-dressuur beide proeven won en zelfs kringkampioen werd.

Zahra-Lindi reed haar jonge pony Nelson in de B-dressuur naar een derde en eerste prijs. Hiermee selecteerde ze zich voor de Gelderse kampioenschappen. Annika de Groot met haar springpony Spirit scoorde ook goed in de dressuur: zij selecteerde zich ook voor de regiokampioenschappen.

Ruitervereniging WET doet ook mee met het verenigingskampioenschap, met een ponyteam. Hiervoor komen Pieter Berkhoff, Francis van Gemert, Annika de Groot en Laura Tiemens in actie voor het springen. De dressuur wordt gereden door Anneliva Kuijpers, Sophie Berkhoff, Zahra-Lindi Malkus en Sophie van Norel.

Bij de paarden heeft de WET ook een ijzer in het vuur. Jordin van Apeldoorn werd derde in het L-springen. Hiermee mocht hij zich ook kringkampioen noemen. Natuurlijk zullen we hem ook zien op de Gelderse kampioenschappen.

Op de Almelose ruiterdagen verscheen Annelivia Kuijpers aan de start met haar pony Kaiser in de B-dressuur. Ze mocht weer naar huis met een mooie vierde prijs.

Meer berichten