Een Foodtruck Festival én een Beatboxbattle; op het parkeerterrein van Retailpark de Poort van Epe was het afgelopen zaterdag enorm gezellig.
Een Foodtruck Festival én een Beatboxbattle; op het parkeerterrein van Retailpark de Poort van Epe was het afgelopen zaterdag enorm gezellig. (Foto: )

Foodtrucks en beatboxers op Retailpark

Epe - Het parkeerterrein voor Retailpark De Poort van Epe was afgelopen zaterdag gevuld met diverse eettentjes. Daar vond namelijk de eerste editie van het Eper Foodtruck Festival plaats. Dit werd georganiseerd door Carla Hatzmann van de winkel/kapsalon Puur Huid Haar en Voeding. Op het terrein stond ook een trailer opgesteld van waaruit muzikanten uit Nederland, Duitsland en België meededen met een heuse Beatboxbattle. Die is georganiseerd door de 19-jarige Daan Steensma. De twee evenementen bleken zeer aanvullend.

(Door Dennis Dekker)

Hoe de combi Foodtruck Festival en Beatboxbattle ontstaan is? Simpel: Daan Steensma (ooit woonachtig in Epe, sinds kort verhuisd naar Zwolle), gaat bij Carla naar de kapper. "We wilden allebei iets organiseren in Epe. Ik hoorde van haar Foodtruck Festival en vertelde over mijn plannen. Van 't één kwam het ander; we hebben krachten gebundeld."

De locatie werd gevonden, de vergunning aangevraagd. Afgelopen zaterdagmiddag bezocht menigeen het eerste Eper Foodtruck Festival. Vis, vlees, vegetarisch, bier, wijn of een frisje: een ieder kon zich laven aan lekker eten en drinken. Indonesisch eten, Turkse pizza, Hollandse kost, het was zeer divers. Maar daarbij was er het nodige muzikale vertier. Zo had Daan geregeld dat er vanaf een oplegger van de firma Herms een heuse 'titanenstrijd der stemmen' plaatsvond. In deze Beatboxbattle namen diverse beatboxers uit Nederland, Duitsland en België het tegen elkaar op. Per ronde daagde de één de andere uit. In twee stukken van 1,5 minuut, gaven de beatboxers alles om de andere muzikaal af te troeven. Het was elkaar uitdagen met zoemende mondgeluiden, met ritmische klikjes en klakjes, met de nodige zware beats die er 'gedropped' moesten worden.

Het bleek een prachtig schouwspel. De strijd en het uitdagen zorgde namelijk nergens voor agressiviteit. Juist niet: de tegenstander had zichtbaar respect wanneer zijn opponent iets tofs deed met deze bijzondere vorm van mondmuziek. Uiteindelijk bleek Benja (Benjamin Cehic) de terechte winnaar, volgens de driekoppige jury. Naast Jarno Ibarra (meerdere malen Nederlands kampioen beatboxen en voormalig deelnemer van The Voice Of Holland), waren dat Supernova (Martin Geunens) en FoodboxG (Tim Van Droogenbroeck). Laatstgenoemde Belgische duo gooide bij onze zuiderburen hoge ogen en won samen én afzonderlijk diverse beatboxprijzen.

Daan Steensma is zelf ook beatboxer. Hij deed mee aan diverse wedstrijden en battles. Daan ontwikkelde daarbij een beatbox-stijl waarbij hij gebruik maakt van een 'loopstation' (apparaat waarmee je je eigen stem opneemt, herhaalt en in laagjes op elkaar stapelt tot een compositie). Daar werd hij Nederlands Kampioen mee. Recentelijk schopte hij het tot een vierde plek (!) tijdens een WK. En nu dus organisator van de eerste Eper Beatboxbattle. "Eerste inderdaad. Volgend jaar doe ik dit zeker weer!"

Dennis Dekker
Meer berichten