Boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen begeleiden de excursie.
Boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen begeleiden de excursie. (Foto: )

Excursie trekvogels in Hoenwaard bij Hattem

Hattem - Wie mee op zoek wil naar casarca's en andere trekvogelsoorten kan woensdag 31 juli mee met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen. Zij organiseren een trekvogelexcursie over De Hoenwaard, het Algemene Veen en de Wiessenbergse Kolk.

Dit zijn de meest noordelijk gelegen bezittingen van Geldersch Landschap & Kasteelen. Ze liggen ten oosten van Hattem in en op de rand van het IJsseldal. In dit gebied zijn het hele jaar door veel watervogelsoorten te vinden. De laatste jaren worden hier rond eind juli vele tientallen casarca's gespot. Deze vogels broeden in Midden-Europa en ruien in alle rust in Nederland.

De start is om 14.00 uur op de parkeerplaats van de Begraafplaats aan de Kerkhofdijk 2 in Hattem. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Deelname kost 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar 2,50 euro, donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Betaling: contant op locatie (geen pin aanwezig, graag gepast). Reserveren niet nodig, info: www.glk.nl/activiteiten, of Aleid Bosch, 038 - 3769482.

Joop de Haan
Meer berichten