Dijkpoort in Hattem vanaf 1 augustus trouwlocatie

Hattem - Vanaf 1 augustus is de Dijkpoort een officiële Hattemse trouwlocatie. De Hattemse stadspoort is vanaf dat moment 'huis der gemeente' en daarmee een officiële locatie voor het sluiten van huwelijken en partnerschappen. De aanwijzing tot trouwlocatie komt op verzoek van de exploitant van de poort Edith Koridon.

Burgemeester Jan Willem Wiggers is erg enthousiast over de nieuwe trouwlocatie. "De Dijkpoort is het meest herkenbare beeld van ons stadje en een prachtig symbool voor onze Hanzestad Hattem. Door de restauratie in 2013 en de nieuwe functie die de poort heeft gekregen onder leiding van Edith Koridon is de poort van binnen en buiten tiptop in orde en een prachtige entourage voor een bijzonder moment als je huwelijksdag. Ik hoop dat we veel Hattemers blij kunnen maken met deze nieuwe mogelijkheid om te trouwen in Hattem."

Edith Koridon vindt het een eer om mensen deze plek te kunnen bieden voor hun huwelijk. "Binnen de dikke muren van onze eigen Hattemse 14e-eeuwse Dijkpoort. Uiteraard wordt de poort voor deze gelegenheid versierd en in 'op en top' trouwsfeer gebracht. In overleg met het bruidspaar in spé zal ik op maat een voorstel doen dat past bij hun dromen en ideeën."


De Dijkpoort is niet voor alle gezelschappen geschikt. Er kunnen niet meer dan 20 à 25 personen op de eerste verdieping van de stadspoort terecht. Dit heeft te maken met de beperkte ruimte en de daarbij behorende veiligheidsvoorschriften van de brandweer. Bovendien is de poort moeilijk begaanbaar voor mensen met een fysieke beperking. De eerste verdieping is alleen bereikbaar via een steile, stenen trap.


De Dijkpoort is wekelijks geopend voor publiek. De vaste openingstijden zijn van 25 mei tot en met 13 december: elke zaterdag van 11.00 tot 15.00 uur. De openingstijden kunnen door omstandigheden wijzigen. De actuele openingstijden staan op de website: www.dijkpoorthattem.nl. In overleg met Edith Koridon is de poort ook op andere momenten geopend voor groepen, bijeenkomsten, presentaties, lessen of voor andere ideeën.

Joop de Haan
Meer berichten