PentaQ bestaat uit Jens Verboven (trompet), Martijn Vincken (trompet), Amy Geurtjens (hoorn), Drik Vanmanshoven (trombone) en Maarten Peeters (tuba).
PentaQ bestaat uit Jens Verboven (trompet), Martijn Vincken (trompet), Amy Geurtjens (hoorn), Drik Vanmanshoven (trombone) en Maarten Peeters (tuba). (Foto: )

Muziekzomer weer in Epe met koperkwintet PentaQ

In augustus gonst Apeldoorn en omgeving weer van de (klassieke) muziek in de NJO muziekzomer. Een deel van het programma wordt in de regio opgevoerd.

Epe - CPE brengt voor het concert van donderdag 8 augustus om 20.00 uur in Epe een bijzondere groep uit de grote hoeveelheid muzikale NJO-ensembles op een bijzondere, nieuwe locatie. In Anna's Hoeve, aan de Molenweg 80 in Epe is dan een optreden het koperkwintet PentaQ.

PentaQ bestaat uit jonge professionele musici uit België en Nederland, sinds het najaar van 2018. De leden van dit kwintet studeren momenteel aan de conservatoria van Antwerpen, Leuven, Maastricht en Weimar.

De naam PentaQ komt van Penta, Grieks voor vijf, en Cu, de chemische benaming voor koper. PentaQ streeft ernaar te werken aan innovatieve en eigen programma's, maar is er ook op gericht samenwerkingen aan. Op Anna's Hoeve presenteren zij een spannend programma waarin plaats is voor klassieke en swingende stukken, zoals 'Puttin'On The Ritz'.

Entree is 15 euro, jeugd 7,50 euro, inclusief een consumptie. Online kaartverkoop en meer informatie via www.cultureelplatfomepe.nl, losse kaartverkoop via de VVV-Epe.

Joop de Haan
Meer berichten