Vooral in juli en augustus is het een bloemenfeest in deze cottagetuin met een diversiteit aan bloeiende planten.
Vooral in juli en augustus is het een bloemenfeest in deze cottagetuin met een diversiteit aan bloeiende planten. (Foto: )

Kleurenpracht laat cottagetuin vlammen

Epe -  Bezoektuin De Vorst Hof aan de Spoorlaan 5 in Epe houdt zaterdag 3 augustus vanaf 10.00 uur houdt een open dag. De ingang van de tuin is aan de voorkant van de meer dan honderd jaar oude en zwart geverfde, voormalige koetsierswoning. Smalle paadjes leiden naar de sfeervolle cottagetuin. In de voortuin staan twee rode treurbeuken, omringd bloeiende planten.

Epe - De zijvakken zijn op kleur ingeplant, een respectievelijk geel, purper en wit hofje. Met bijzondere planten zoals helianthus salicifolius, cimicifuga 'Queen of Sheba' en de anemonopsis macrophylla.'White Swan'.

Vooral in juli en augustus is het een bloemenfeest in deze cottagetuin met een diversiteit aan bloeiende planten, waaronder diverse soorten als de persicaria, thalictrum, sanguisorba, helenium en crocosmia. Felle kleuren en zachte pasteltinten wisselen elkaar af, een kleurenpracht, wild en betoverend. De basiskleuren zijn veelal rood, rose, paars en lila.

In het midden is een heldere vijver, omgeven door weelderige borders en aan de achterkant een verhoogde plantenborder. Een vijver is een rustpunt in de tuin. De bloemen weerspiegelen in het water. Achter de vijver loopt een verhoogd pad, afgezet met oude dakpannen, dat een prachtig uitzicht over de tuin biedt. Dit niveauverschil maakt de tuin spannend.

De ruimte van de 500 meter grote tuin wordt volop benut, alle planten staan dicht op elkaar. De tuin oogt vrolijk en weelderig door de grote diversiteit aan kleuren. Ondanks de ligging in een woonwijk, wanen bezoekers zich in een droomtuin ver weg van de bewoonde wereld, ook doordat de tuin volledig is omheind door hoge hagen.

Vanaf de veranda zijn steeds prachtige kleurencombinaties en een verscheidenheid van vaste planten en dahlia's te bewonderen in deze cottagetuin. Het laat de tuin 'vlammen'.

Bijzonder is ook dat de oprit die aan de kant met de buren is afgezet met een lange houtstapel met daarop een Sedumtuin.

Het adres van de Vorst Hof is Spoorlaan 5, 8162 BP te Epe. De toegang is gratis. Zie ook de website voor meer informatie.

www.opentuindevorsthof.nl

Joop de Haan
Meer berichten