Wandelaars langs de IJssel. Zaterdag 10 augustus is er weer een zogenoemde klompenwandeling. De start is dit keer in Veessen.
Wandelaars langs de IJssel. Zaterdag 10 augustus is er weer een zogenoemde klompenwandeling. De start is dit keer in Veessen. (Foto: )

Klompenwandeling langs de oevers van de IJssel

Visit Heerde houdt zaterdag 10 augustus een wandeling met gids en lunch. Dit keer start de wandeling aan de oevers van de IJssel in Veessen. De gids zal vertellen over de flora en fauna van de IJsselvallei.

Veessen - De route die gelopen wordt gaat grotendeels over het Elsvoorder klompenpad. Klompenpaden lopen over boerenerven, langs sloten, door bossen, langs de IJssel en over oude kerkpaden. Over de weg, door grasland en over onverharde wegen kom je de prachtigste plekjes tegen.

Het Elsvoorderpad doorkruist de dorpen Vorchten en Veessen. Er zal gerust worden bij de karakteristieke oude kerk in Vorchten. Een oude rivierarm van de IJssel ligt achter de kerk van Vorchten. Deze Oude IJsselloop is gemarkeerd door kunstwerken, waar ook bij stil zal worden gestaan.

De wandeling start en eindigt bij Huize Ruys Brasserie (Camping IJsselhoeve), IJsseldijk 46 in Veessen.

De kosten voor de wandeling met lunch bedragen 15 euro, contant te voldoen bij de start. Aanmelden kan via coordinator@visitheerde.com, 0578 - 617094 of in de TIPs in Heerde (Bonenburgerlaan 6), Veessen (IJsseldijk 67) en Wapenveld (Klapperdijk 36B). Opgave tot de vrijdag 9 augustus.

Joop de Haan
Meer berichten