Jaarlijks weten tienduizenden bezoekers de weg te vinden naar de binnenstad van Hattem voor de grootste rommelmarkt van de Veluwe.
Jaarlijks weten tienduizenden bezoekers de weg te vinden naar de binnenstad van Hattem voor de grootste rommelmarkt van de Veluwe. (Foto: Rond Uit Hattem )

Grootste rommelmarkt is in aantocht

Hattem - De vakanties zijn nog volop gaande maar de laatste zaterdag van de schoolvakantie komt wel weer in zicht. En dat betekent dat Hattem zich weer op gaat maken voor een invasie van tienduizenden bezoekers op zaterdag 24 augustus voor de grootste rommelmarkt van de Veluwe.

Voor sommige rommelaars is deze zaterdag dè dag van het jaar. Het hele jaar door zijn ze scherp op bijzondere koopjes om in Hattem een verzameling aan te kunnen bieden. En natuurlijk zullen ze trots zijn als juist dat ene koopje een winst van een tientje oplevert. Of ze aan het einde van de dag trots kunnen melden dat ze wel tweehonderd euro winst hebben gemaakt. Maar het gaat niet om het geld, het is de sport.

Organisatiebureau De Marktmeester heeft de handen weer vol om in opdracht van Rond Uit Hattem het evenement neer te zetten. De hele binnenstad van Hattem wordt omgetoverd tot één grote markt met ruim 400 deelnemers, meer dan 300 kramen en enkele tienduizenden bezoekers. Vanaf 6.00 uur 's ochtends kunnen de koopjesjagers langs de kramen struinen. Particulieren proberen hun spullen aan de man te brengen, en de professionele marktkooplieden maken met hun koopwaar deze markt compleet.

Er vindt een kleedjesmarkt plaats voor kinderen op de Noordwal en Schipperswal. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich melden bij de molen tussen 8.00 en 10.00 uur. De kosten voor deze kindermarkt is 5 euro per kleedje, inclusief het statiegeld van 2 euro per kleed. Kinderen kunnen ook zelf een kleedje meenemen, maar dan toch even melden bij de marktmeester. De kosten blijven hetzelfde, en zij krijgen ook 2 euro terug wanneer zij zich bij vertrek afmelden bij de marktmeester. Reserveren voor de kleedjesmarkt is niet mogelijk.

Informatie over het huren van een kraam of een grondplek, kan men krijgen via de Marktmeester: 06 - 22213517

Het organiseren van de rommelmarkt vraagt ook een grote inzet van vrijwilligers. In het bijzonder verkeersregelaars zijn van harte welkom. Wie een handje wil helpen als verkeersregelaar, kan contact opnemen met Herman Koopman via h.j.l.koopman@hetnet.nl. Bezoekers kunnen voor het parkeren van hun auto gratis gebruik maken van het grote evenementenparkeerterrein dat wordt ingericht aan de Stadslaan.

Vrijdag 23 augustus wordt er zowel in de binnenstad van Hattem als aan Grote Gracht, Stadslaan en de Gelderse Dijk (Voermanplein) druk gewerkt om de kramen voor de rommelmarkt op te bouwen. Om de opbouw zo goed mogelijk te laten verlopen, dienen de straten van het parcours vanaf 18.00 uur autovrij te zijn en worden de straten vanaf 18.00 uur afgesloten voor al het verkeer. Gedurende dit evenement is ook een afsleepregeling van kracht.

www.ronduithattem.nl

Jan Nitrauw
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden