De organisatie van 'Heisa in Heerde' heeft nog plek voor artiesten die zich willen laten zien en horen op intieme locaties.
De organisatie van 'Heisa in Heerde' heeft nog plek voor artiesten die zich willen laten zien en horen op intieme locaties. (Foto: Veluws Nieuws)

Na Hattem volgt ook 'Heisa in Heerde'

Heerde - In Hanzestad Hattem is 'Heisa in Hattem' al geruime tijd een begrip. Nu krijgt ook ook de kern Heerde een eigen versie van 'Heisa in Heerde'. De eerste keer wordt het gehouden op zaterdag 14 september in combinatie met de Open Monumentendag.

(doro Jan Nitrauw)

In Hattem wordt 'Heisa' eens in de twee jaar in het najaar gehouden. Vorig jaar werd er muziek, theater, dans en voordrachtkunst gebracht door amateur artiesten op een 25 locaties in de binnenstad van Hattem. De locaties die de bezoekers voorgeschoteld krijgen zijn heel divers. Intieme huiskamers, winkels, monumenten of hofjes en binnenplaatsen.

De formule die de Rotary Hattem/Heerde en Rond Uit Hattem hiervoor gebruiken slaat aan bij deelnemers en publiek. De optredens duren een twintig minuten en zijn gratis toegankelijk. De beide organisaties zagen een het ook wel zitten om een dergelijk evenement in Heerde op poten te zetten. Zij benaderden Visit Heerde en daar werd het initiatief meteen omarmd. "We waren direct enthousiast om dit evenement het 'andere jaar' in Heerde te organiseren!" zegt Erica Hottinga, werkzaam als marketing manager voor Visit Heerde. "Het is een erg leuk concept omdat er een podium wordt gegeven aan amateur artiesten in de regio en tegelijkertijd deelnemers hun deuren open kunnen zetten voor bezoekers die normaal niet over de drempel komen. We zijn blij dat Rond Uit Hattem ons voor deze samenwerking benaderd heeft. Daar is al veel ervaring waar we dankbaar gebruik van kunnen maken", zegt Hottinga.

De organisatie zoekt artiesten, kunstenaars, koren, dansers, zangers, stand-up comediens, bandjes, woordkunstenaars, dichters, verhalenvertellers, rappers, enzovoorts die op vrijwillige basis willen optreden op zaterdag 14 september. Een optreden duurt 20 minuten en er wordt gevraagd 3 keer op te treden. Meld je aan via info@visitheerde.com.

De samenwerking met Rotary Hattem Heerde is daarnaast ook erg welkom. Zij wil maatschappelijk iets betekenen in Hattem en in Heerde. Rotary bestaat uit een groep professionals met een uiteenlopende achtergrond die hun passie, hun talent, vertalen naar relevante maatschappelijke doelen. Dat kan ook door zinvolle projecten ten dienste van de gemeenschap te ontwikkelen. Zo werd vorig jaar nog het eerste Hezenberg Midzomer Muziekfestival georganiseerd. Jan Hulleman, voorzitter vanaf juli 2019 zegt dan ook: "In Heerde waren wij nog niet actief met een evenement. We brengen graag muziek en mooie verhalen naar iedereen tijdens Heisa in Heerde."

Besloten is om Heisa in Heerde op Open Monumentendag te organiseren van 11.00 tot 17.00 uur, dit jaar op 14 september. Dit biedt bezoekers de mogelijkheid te genieten van kunst en cultuur met een extra dimensie in een monument.

www.visitheerde.com

Jan Nitrauw
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden