Epenaar René Blok bedacht het project 'Van Zwerfafval naar Vlinder'.
Epenaar René Blok bedacht het project 'Van Zwerfafval naar Vlinder'.

Zomers programma in Hagedoorns Plaatse

Epe - Deze zomer organiseert Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe weer allerlei activiteiten voor kinderen en volwassen die graag in de natuur zijn, of van cultuur genieten, of creatief bezig willen zijn. Of van al deze dingen houden.

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen op woensdag 7, 14, 21 en 28 augustus meedoen met de speciale doemiddagen bij Hagedoorns Plaatse. Vanaf 13.00 uur kunnen ze zich verkleden als boer of boerin. Om 13.30 is er een korte rondleiding over de boerderij en daarna gaan ze aan de slag met bloemen, lapjes, hout, verf, of, op de laatste middag, met pannenkoekbeslag. Deelname kost 5,50, inclusief koek en sap. Begeleiders zijn ook welkom.

Op de middagen van zaterdag 17 en 24 augustus is Hagedoorns Plaatse een werkplaats voor iedereen die creatief bezig wil zijn met plastic zwerfafval. Van 13.30 uur tot 16.00 uur kunnen er vlinders gemaakt worden van gerecyclede flessendoppen. Deze activiteit is een samenwerking met Epenaar René Blok, initiatiefnemer van het project ‘Van Zwerfafval naar Vlinder’. De toegang 5,50 euro, maar is gratis voor bezitters van een Museumkaart. Meer informatie over dit project is te vinden op vanzwerfafvalnaarvlinder.nl/.


Vrijdagmiddag 9 augustus bij Hagedoorns Plaatse wordt de Kopermolenwandeling gehouden. Deze tocht van vijf kilometer naar de Kopermolen in Zuuk wordt georganiseerd in samenwerking met de Bekenstichting. De gids vertelt onderweg over de belangrijke rol die het water van het bijzondere bekenstelsel vroeger en nu speelt om de molenraderen te laten draaien. Alleen voor de deelnemers van deze excursie is de molen open gesteld en kan er ook binnen gekeken worden. Voor deze wandeling is het noodzakelijk om telefonisch te reserveren via 0578 - 627162. Deelname kost 6,50 euro inclusief museumbezoek.

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 14 september is de laatste Kopermolenwandeling van dit jaar. Startplaats van de wandeling is het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse aan de Ledderweg 11, Epe. De aanvangstijd is 14.00 uur.

Meer berichten