Dit ruimteschip 'landt' op de Padd'ndag en daarin kunnen de bezoekers elkaar bestoken met laserguns.
Dit ruimteschip 'landt' op de Padd'ndag en daarin kunnen de bezoekers elkaar bestoken met laserguns. (Foto: Veluws Nieuws)

Nieuwe onderdelen naast traditie: Lasergame Expercience op Padd'ndag

Wapenveld - Lasergamen in een ruimteschip met negen kamers vol rook-, licht en geluidseffecten. Of in een voetbalgame een virtuele keeper met je schoten aan het werk zetten op een groot beeldscherm. Het kan zaterdag 7 september van 12.00 tot 17.00 uur tijdens de Padd'ndag op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld in de attractie Lasergame Experience.

Met de keuze voor lasergamen en het virtuele voetbalspel, wil de Padd'ndag ook jongeren verrassende activiteiten aanbieden. Helaas lukte het voor dit jaar niet om een 'Wapenveld Got Talent' op poten te zetten, dat blijft staan voor een volgende editie. De Padd'ndag zelf begint al om 10.00 uur tal van activiteiten op het terrein van Vrieze's Erfgoed. Molen de Vlijt staat deze Padd'ndag extra in de belangstelling. Om 11.00 uur zal wethouder Wolbert Meijer van de gemeente Heerde de nieuwe borstelbuil in werking stellen. Dat wordt omlijst met een optreden van vocalgroup De Mannen uit Heerde met hun bijzondere repertoire van ballads en hits. Dit zowel voor als na de ingebruikname.

Op Padd'ndag zal wethouder Wolbert Meijer om 11.00 uur de nieuwe borstelbuil in werking stellen. Deze handeling wordt omlijst door vocal group De Mannen uit Heerde. Door de investering in de borstelbuil, kan molen de Vlijt ook haar eigen bloem gaan produceren. Reden voor het molencomité om een 'Heel Wapenveld bakt' te organiseren. Iedereen die mee wil doen, kan zich tijdens de Padd'ndag in de Streekwinkel als deelnemer laten registreren en men krijgt dan gratis een kilo bloem mee. De baksels kunnen dan een week later op 14 september tijdens de Monumentendag tussen 9.00 en 10.00 ingeleverd worden. Een jury bestaande uit Edith Westendorp, bakker Ronny van der Horst en Jan Oonk zal de baksels beoordelen en de prijzen toekennen.

De Padd'ndag start zoals gebruikelijk om 10.00 uur met het rogge dorsen en tal van andere activiteiten op het terrein van Vrieze's Erfgoed. In de boomgaard staan de stands van verschillende organisaties, ondernemers maar ook met streekproducten als balkenbrij en pannenkoeken. Ook de bijenstal en de streekwinkel zijn open en in de boerderij is de expositie 'Wild in de Hattemerpoort' te bezichtigen. Een expositie met de restanten van de Halifax DT 795 is in de vitrinewand van de kapschuur te zien. Verder staan demonstraties gepland van de gymvereniging Wapenveld. Verdere onderdelen zijn een optreden van de jongerengroep Hear the Voices om 13.00 uur en aansluitend een demonstratie van de gymnastiekvereniging Wapenveld.

Op de Padd'ndag zijn er standplaatsen beschikbaar voor organisaties, ondernemers en ook voor particulieren die hun (rommelmarkt)spullen willen verkopen. Een inschrijfformulier is aan te vragen via info@vriezeserfgoed.nl of tel. 06-15194780.

www.vriezeserfgoed.nl

Jan Nitrauw
Meer berichten