Foto: Christian Biemans

Seniorenwandeling in natuurgebied klooster

Wapenveld - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen houdt zondag 25 augustus een seniorenwandeling door het Kloosterbos, dat deel uitmaakt van het gebied Klooster Hulsbergen. Deze circa anderhalf uur durende wandeling is speciaal op de agenda gezet voor mensen die wat minder ver kunnen of willen lopen. In het jaar 1407 werd hier door de broeders van de Moderne Devotie een huis gebouwd, een paar jaar later gevolgd door een kapel. Ruim 150 jaar later, in de periode van de Hervorming, werd het verder uitgebouwde complex verwoest.

Tegenwoordig ligt hier aan de voet van de Oost-Veluwe stuwwal een rijk bos. De oude bomen vormen een goed leefgebied voor bosvogels zoals boomklevers en verschillende soorten spechten. Aan de oostkant van het bos liggen de uiterwaarden van de IJssel met de Zwarte Kolk. Tijdens deze korte wandeling zullen de deelnemers zien dat het gebied veel kenmerken van een buitenplaats heeft. Reserveren is niet nodig. Start is om 14.00 uur op de parkeerplaats Kloosterdijk in Wapenveld.

Deelname kost 5 euro, kinderen van 4 tot en met 12 jaar 2,50 euro, contant op locatie, er is geen pin. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Start: vanaf de Groteweg (Wapenveld-Hattem) de Kloosterweg in Wapenveld op naar de parkeerplaats Kloosterdijk 400 meter voorbij de brug over het Apeldoorns Kanaal.

Informatie: www.glk.nl/activiteiten, Aleid Bosch, 038 - 3769482 of Frans Roelofs, 06 - 52644800. 

Joop de Haan
Meer berichten