Team Dutch Comfort Houses (foto: Tiny Kolsters)
Team Dutch Comfort Houses (foto: Tiny Kolsters) (Foto: Tiny Kolsters)
Sport

Succesvolle zomerweken voor Pepijn Bijsterbosch

Heerde - Waar menigeen deze weken vakantie viert, werkt wegracecoureur Pepijn Bijsterbosch uit Heerde zich behoorlijk in het zweet. Met drie raceweekenden in vier weken tijd kent de wedstrijdkalender een drukke periode. Maar zijn inspanningen werden prima beloond. Samen met zijn teamgenoten van Team Dutch Comfort Houses kan hij terugzien op een aantal succesvolle races in het Superbike I.D.M. (Internationale Deutsche Motorradmeisterschaft).

Op de Nürburgring heeft Bijsterbosch in de kwalificatie problemen door een flinke schuiver, waardoor hij in de race moet vertrekken van de tiende startplaats. Na in eerste instantie op te klimmen naar de zevende stek, valt Bijsterbosch door elektronische problemen terug en finisht uiteindelijk op de tiende positie. In de tweede race kent hij een raketstart en weet zelfs door te stoten naar de tweede plaats. Helaas laat de techniek hem opnieuw in de steek. Door verminderde remdruk moet hij een aantal posities prijs geven en finisht als zesde.

Een week later, op het semi-stratencircuit Schleizer Dreieck in buurt van Leipzig, heeft Bijsterbosch meer succes. Onder tropische omstandigheden traint de Heerdenaar zich naar de vijfde starttijd en dus uitzicht op het podium. In de eerste race komt hij na een mooi gevecht met de Duitser Jan Bühn en de Italiaan Alessandro Polita dichtbij, maar moet genoegen nemen met de vierde positie. Dankzij de ‘reversed grid’ procedure mag hij hierdoor in de tweede race starten vanaf polepositie. En kan hij lang mee met de eveneens prima gestarte Julian Puffe. De Duitser is net een maatje te groot en beschikt even als zijn Oekraïense teamgenoot Ilya Mikhalchik over het nieuwste materiaal van BMW. Toch kan Bijsterbosch op zijn iets oudere BMW S1000RR in het spoor blijven en uiteindelijk de gang naar het felbegeerde podium maken door achter Mikhalchik de derde plaats te veroveren.

De goede lijn van Schleiz wordt vervolgens doorgezet in het Tsjechische Most. Door wisselende weersomstandigheden kent Bijsterbosch een lastige kwalificatie en komt niet verder dan de elfde startpositie. Dit maakt hij ruimschoots goed door wederom fantastisch te starten en in de eerste ronden veel plaatsen goed te maken. In de eindfase vecht hij met Polita en de Duitser Marc Moser om de derde plaats, maar komt net te kort en wordt vierde.

Dit levert hem voor de tweede race wederom de pole op en Bijsterbosch maakt deze positie meer dan waar door de leiding te nemen in de wedstrijd. De concurrentie bijt zich stuk op zijn tempo; de enige die kan volgen is Mikhalchik. De geslepen Oekraïner, I.D.M.-kampioen van 2018, wacht zijn kans af en neemt na zes ronden de leiding over. Bijsterbosch haakt aan en kan met een flinke voorsprong op de achtervolgers onbedreigd als tweede finishen. Een prachtig resultaat en dit brengt de Team Dutch Comfort Houses-coureur naar de derde plaats in de tussenstand van dit prestigieuze kampioenschap. Neem voor uitgebreide raceverslagen en foto’s eens een kijkje op www.pepijnbijsterbosch.nl of ga voor reportages naar www.idm.de/videos.

Bijsterbosch maakt zich nu op voor zijn thuisrace. Op zondag 8 september is het TT-Circuit in Assen namelijk het strijdtoneel van de zevende ronde van het I.D.M. Superbike. Voor het oog van zijn sponsoren en supporters wil Bijsterbosch vanzelfsprekend goed voor de dag komen en gaat er alles aan doen om weer op het podium eindigen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden