Harry Logtenberg en Daniella Linde zijn blij dat de tweede editie van de Vossenberg Streekmarkt weer zo druk bezocht was. (foto: Dennis Dekker)
Harry Logtenberg en Daniella Linde zijn blij dat de tweede editie van de Vossenberg Streekmarkt weer zo druk bezocht was. (foto: Dennis Dekker) (Foto: )

Tweede editie Vossenberg Streekmarkt

Epe - Het is nog maar de tweede editie. Toch blijkt de Vossenberg Streekmarkt op het voorplein van de gelijknamige partyboerderij annex camping in het Eper buurtschap Wissel inmiddels een vaste waarde te zijn in de zomervakantieperiode. Zowel voor Epenaren, maar ook voor campinggasten. En dat is nu net de bedoeling van de organisatoren.

(door Dennis Dekker)

Daniella Linde, de partner van Harry Logtenberg (één van de eigenaren van de Vossenberg) is verantwoordelijk voor de streekmarkt die afgelopen woensdag gehouden is. Ze vertelt over de ontstaansgeschiedenis: "Ik was samen met Harry eens een rondje aan het fietsen. We kwamen uit bij Molen de Vlijt in Wapenveld en zagen dat daar veel streekproducten verkocht werden. Het zorgde bij ons vrijwel direct voor leuke ideeën over een eigen te starten streekmarkt. We wilden lokale bedrijvigheid onder de aandacht brengen bij onze gasten."

Bijkomend voordeel, volgens Daniella? "Het blijkt dat veel Epenaren onze streekmarkt ook wilden bezoeken. Het is erg leuk om te zien dat de Vossenberg Streekmarkt de sociale cohesie bevordert. En daar doen we het voor!" Daniella, die in het dagelijks leven werkzaam is als (online) marketeer en fotograaf, zette haar kennis dus ook in voor dit nieuw te starten evenement bij de Vossenberg. "Vorig jaar begon de Vossenberg Streekmarkt als soort van pilot. Maar al gauw was de conclusie: het bleek een succes! Alle bedrijven die vorig jaar met hun kraampje op onze streekmarkt stonden, zijn er dit keer ook weer bij. Erg leuk om te zien? Dit jaar zijn er ook acht extra bedrijven aangehaakt. Volgens jaar komt er dus zeker weer een streekmarkt."

Bezoekers kunnen deze middag proeven van honing, van lekkere kaas, van een goed wijntje. Natuurlijk is er vervolgens de mogelijkheid om dergelijk smakelijke spullen aan te schaffen." Het terrein voor de Vossenberg is omgetoverd tot een heuse markt met een grote variatie van streekproducten. Het was een drukte van belang. "Leuk om te zien dat het de hele middag lekker doorliep. Voor de kinderen was er een luchtkussen aanwezig. Ze konden ook een ritje maken op de ezeltjes van De Koperen Ezel. Uiteraard kon een ieder het Vossenberg-terras bezoeken voor een lekker hapje en drankje. De mannen van het SOS Matrozenkoor uit Apeldoorn waren, net als vorig jaar, aanwezig voor de muzikale noot." Dat alles wordt aangevuld met kramen waar ze leuke souvenirs en snuisterijen zoals kleurrijke heuptasjes verkopen. Verder zijn er twee campinggasten die een bijzondere reden hebben om mee te doen. Reinie en Anita zamelen geld in voor de Stichting Semmy (onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen). Zij verkopen eigen gemaakte jam. Tijdens deze editie van de Vossenberg Streekmarkt hebben ze 420 euro ingezameld. Ook dit soort ideeën wordt erg aangemoedigd, aldus Daniella. "Zo'n initiatief geven we graag een podium."

Dennis Dekker
Meer berichten