Lorenzo van Gortel van vv Emst neemt de Fair Plai Cup 2018-2019 in ontvangst van sportverslaggever Arend Vinke. (foto: Dennis Dekker, mediamagneet.nl)
Lorenzo van Gortel van vv Emst neemt de Fair Plai Cup 2018-2019 in ontvangst van sportverslaggever Arend Vinke. (foto: Dennis Dekker, mediamagneet.nl) (Foto: )
Arend Vinke's voetbaluitslagen

Fair Play Cup voor vv Emst

Emst - De negende editie van het Univé Hanendârptoernooi bij vv Emst, werd afgelopen zaterdag op doelsaldo gewonnen door de Eper ploeg EZC'84. De organiserende vereniging werd tweede. Sv Wissel en V en L werden achtereenvolgens derde en vierde. Het toernooi vond plaats op dinsdagavond en zaterdagmiddag. Beide dagen kwam er veel publiek naar sportpark 't Hanendârp toe.

(door Dennis Dekker)

Toch nam Lorenzo van Gortel, de aanvoerder van vv Emst op zaterdag nog wel even een andere beker in ontvangst. Het afgelopen voetbalseizoen was het namelijk vv Emst die van alle verenigingen in de gemeentes Epe, Heerde en Hattem, het meest eerlijke spel (lees: de spelers van dit team kregen de minste gele en rode kaarten) op de mat legde. De ploeg won daarmee de prestigieuze Fair Play Cup.

Arend Vinke, de 80-jarige (!) sportverslaggever van Veluws Nieuws, reikte de beker en de wisselbeker uit. Hij meldde de aanvoerder Van Gortel nog even dat het zeer knap was van vv Emst dat ze deze beker gewonnen hadden. "Als je tot het laatst van de competitie meedoet om eventueel nacompetitie te gaan spelen, dan is het vaak zo dat spelers de woordjes 'fair play' even vergeten en op allerlei manieren proberen om te winnen. De spelers van vv Emst hebben hun hoofd koel gehouden. Dat is zeer knap."

Vv Emst heeft de beker met één puntje verschil gewonnen. Vv Oene (de winnaars van de Fair Play Cup 2017-2018, red.) bemanden een knappe tweede plek. Nadat Van Gortel deze beker van Vinke in ontvangst nam, moest hij nog wel even aan de bak voor de mooie finalewedstrijd tegen EZC'84.

De twee winnende teams van de dinsdagavond speelde een leuke pot tegen elkaar. In de eerste helft was EZC'84 sterker, maar de thuisploeg legde in de tweede helft juist het betere voetbal op de mat. Aan het eind van de wedstrijd stond EZC'84 met 1-0 voor. Toch kwam Emst via een vrije trap langszij. In de laatste minuut maakte Jordy Krijgsman van EZC'84 erg knap de 2-1. Diep in blessuretijd schoot Van Gortel de 2-2 binnen.

Dennis Dekker
Meer berichten