Liefst 72 personen hebben zich aangemeld voor de Eper kleedjesmarkt. De laatste editie vindt komende vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur plaats.
Liefst 72 personen hebben zich aangemeld voor de Eper kleedjesmarkt. De laatste editie vindt komende vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur plaats. (Foto: )

Kleurrijke, veelzijdige Eper kleedjesmarkt

Epe - Een kleurrijk lint van op de grond gedrapeerde kleedjes en plastic zeilen meandert door het Eper centrum. De organisatie meldt dat er dit jaar nog nooit zo veel deelnemers waren bij de kleedjesmarkt. Liefst 72 personen hebben zich aangemeld voor de tijdelijke huur van een metertje straatoppervlak.

(Dennis Dekker)

Het blijkt wel: weer of geen weer; de Eper kleedjesmarkt is nog altijd zeer populair. Deze rommelmarkt is voor Epenaren en vakantiegangers nog altijd een mooie aanvulling op de wekelijkse zomerbraderie. Vele koopjesjagers lopen heen en weer en speuren urenlang naar dat ene mooie, waardevolle prentenboek of dat antieke autootje.

Op die gehuurde metertjes verkopen kinderen (vaak met hulp van volwassenen) hun waar om een extra zakcentje bij te verdienen. Sommige van hen pakken het nog serieuzer aan en hebben er zelfs heuse bedrijfjes voor opgezet. Zo zijn er bijvoorbeeld kinderen actief die hun eigengemaakte armbandjes verkopen.

Maar veelal verkopen de tijdelijke standhouders speelgoed waar niet meer mee gespeeld wordt. Of worden er boeken uitgestald die inmiddels te kinderachtig zijn geworden, of liggen er stapels te kleine kleding. Uiteraard worden deze kinderspullen vaak aangevuld met snuisterijen van de begeleidende ouders zelf. Bronzen beeldjes, platen, cd's en dvd's, unieke houtsnijwerkjes, er is van alles te koop. Al ruim voor de officiële aanvang loopt er veel publiek rond dat probeert om de, nog eens goed uitgepakte, spullen voor een prikkie te bemachtigen. Het lijkt het wel of 't hier gratis weggegeven wordt.

Ook zijn er kinderen die zelf muziek maken. Ze hopen dat hun inspanningen met spontaan gedoneerd muntgeld gewaardeerd worden. Er is deze editie zelfs een meisje gespot dat danst om geld in te zamelen. Op de melodie van talloze nieuwe en oude hits bracht Sien Raadsveld afgelopen vrijdag in ieder geval enorm veel leven in de brouwerij. Samen met haar zusjes Yfke en Else verkocht ze ook nog eens allerlei spulletjes. Vermeldenswaardig daarbij? De opbrengst ging in dit specifieke geval niet naar de eigen spaarpotten van de drie gezusters. Ze verkochten en dansten voor het goede doel. Om precies te zijn ging er hierdoor 62 euro naar de Eper Stichting Kenya Kinderen (www.kenyakinderen.nl).

Voor de Epenaren en de vakantiegangers die er nog niet geweest zijn; de laatste editie van de kleedjesmarkt van dit zomerseizoen vindt komende vrijdag plaats van 16.00 tot 20.00 uur. Over koopjes en markten gesproken: de Eper ondernemersvereniging houdt donderdag 29 augustus ook nog een Koopjesmarkt in het centrum (Eper kerkplein). Alle aangemelde ondernemers gaan daar van 8.00 tot 17.00 uur diverse spullen aanbieden onder het motto 'gewilde artikelen voor weggeefprijsjes'.

Dennis Dekker
Meer berichten