Van links af Wilco Oortwijn, Wilco Bosgoed, Wim ten Teije, Wim Meuleman, Laurens Betting.
Van links af Wilco Oortwijn, Wilco Bosgoed, Wim ten Teije, Wim Meuleman, Laurens Betting. (Foto: Picasa)
Sport

51ste KCVO Sportfestijn bij opening voetbalseizoen

Vaassen - In Vaassen ging donderdagavond het 51ste KCVO Sportfestijn van start. Dat sportfestijn is een vierdaags voetbalevenement, gecombineerd met feest en gezelligheid. Het opent elk jaar het voetbalseizoen en trekt deelnemers en belangstellenden uit de hele omgeving.

Dit 51ste festijn opende met de hernieuwde opening van KCVO's tribune aan het hoofdveld van de voetbalvereniging. Sinds de ingebruikname in 2003 werd deze gesierd door de naam van haar sponsor, Toyota Wagenmaker. Weer en wind hadden de bebording danig had aangetast. De vervanging was aanleiding voor voetbalclub en sponsor om verder te denken over de toekomst.

Voor de aftrap van de halve finale van het 'Toyota Wagenmaker Toernooi' presenteerden KCVO en haar sponsor de frisse, niet te missen rode belettering die de wederzijdse loyaliteit in een dikke 25 meter benadrukt.

De loyaliteit tussen KCVO en Wim ten Teije is ruim vijftig jaar geleden ontstaan. Als jongen van 6 of 7 jaar begon Wim te voetballen bij de Vaassense vereniging. Hij groeide door naar de senioren en speelde jarenlang als spits in het eerste elftal. Ondanks nare blessures en zelfs een beenbreuk op het veld bleef hij áltijd voetballen. "Maar KCVO is meer dan voetbal", zegt Wim ten Teije. "We zijn hier allemaal met elkaar verbonden, veel vriendschappen zijn hier ontstaan, we maken heel veel met elkaar mee en onze gezinnen zijn al jaren nauw betrokken met elkaar."

"De zakelijke verbinding die we zijn aangegaan, heeft te maken met de grote gunningsfactor die de club bij mij heeft. Ik verbind de naam van ons bedrijf er heel graag aan. Toen ik verhuisde en Vaassen verliet, heb ik nooit overwogen om naar een andere club over te stappen. Er is nog steeds geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt. Vorig seizoen was mijn laatste seizoen als spelend lid. Ik heb te veel blessures, maar ik blijf als lid verbonden. Als sponsor kan ik iets betekenen, iets terug doen voor deze club, daar doe ik het voor."

Wim ten Teije ziet zeker overeenkomsten tussen zijn autobedrijf en KCVO. "Ons bedrijf is laagdrempelig en gastvrij. Iedereen is welkom in de showrooms in Apeldoorn, Deventer of Zutphen. Een goed kopje koffie, gemoedelijkheid, iedereen kan een vriendelijke ontvangst verwachten. Ook wat dat betreft passen we als bedrijf en vereniging uitstekend bij elkaar."

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden