Ska-band de Bazzookas. Dat is de eindact van het Epop Festival dat zaterdag 7 september in Epe plaatsvindt.
Ska-band de Bazzookas. Dat is de eindact van het Epop Festival dat zaterdag 7 september in Epe plaatsvindt. (Foto: )

21e Editie Epop Festival: 7 september

Epe - De 21e editie van het jaarlijkse Epop Festival vindt zaterdag 7 september plaats. De goede verstaander weet: dit gratis toegankelijke festival staat steevast garant voor een prachtige keur aan diverse live-bands.

Muziek staat voorop, maar er is natuurlijk meer te beleven op dit welbekende Eper festival. Zo is er sinds twee jaar een heuse 'Food Corner' gestart die mede mogelijk gemaakt wordt door een samenwerking met Partycentrum de Vossenberg in Wissel.

Daarbij komt: waar ouders relaxt een biertje drinken en naar een bandje kijken, is er ook voor hun kinderen ook genoeg te doen op dit festival. Zo is er een Kidsplaza waar de hele middag voor vermaak wordt gezorgd. Daar kunnen kids ezeltje rijden, verven, ballonnen knopen, blik gooien, skelter rijden en steppen. Ook staat er een springkussen opgesteld.

Programma

Maar nogmaals; iedereen die het Epop Festival een beetje kent, weet dat goede live-muziek altijd van grote importantie is bij de organisatie. Dit keer spelen er elf bands in Epe. Bare Jams uit Engeland bijvoorbeeld, speelt 'poppy funk met een vleugje reggae en ska'. Bony Macaroni uit Nunspeet/Ermelo maakt uptempo punkrock en Miller & The Tone Machine brengen soul, blues en rock 'n roll uit het Gelderse Silvolde. Het duo Yin Yin uit Maastricht laat 'thaichedelic' horen in Epe. Door henzelf wordt dit ook wel een onnavolgbare mix van Thaise psych-rock, disco, funk en elektro genoemd. Seewolf speelt psychedelische rock en Indianizer uit Italië vermaakt de bezoekers met tropische vibes en hypnotiserende beats. De Australische, in Berlijn woonachtige, Steph Grace mixt soul, reggae, blues en folk met elkaar en Black Leather Jacket uit België speelt heldere garagerock. Niko uit Den Haag brengt catchy songs met venijnige gitaarsolo's op de planken en Eriksson Delcroix (Bjorn Erikksson & Nathalie Delcroix) spelen een eigengereide authentieke vorm van country. De eindact Bazzookas brengt 'buskruit met toeters en bellen' naar Epe. Opdat er zeker een dampend ska-feest ontstaat.

Dennis Dekker
Meer berichten