Fietsdocent Bert Middeldorp (middenvoor, met geel hesje): "We geven tips en adviezen om met plezier te blijven fietsen." (foto Fietsersbond)
Fietsdocent Bert Middeldorp (middenvoor, met geel hesje): "We geven tips en adviezen om met plezier te blijven fietsen." (foto Fietsersbond) (Foto: )

Veel plezier tijdens Fietsinformatiedag voor senioren Heerde

Heerde - Prettig blijven fietsen! Daar gaat het om, bij de Fietsinformatiedag op donderdag 19 september, die start bij De Heerd in Heerde. De dag is bedoeld voor alle 60-plussers, ook van buiten de gemeente. Voor slechts 5 euro kunnen ze deelnemen aan deze gezellige en informatieve dag. Koffie, thee en een lekkere lunch zijn inbegrepen.

(door Anja Straathof)

De fiets is een handig en gezond vervoermiddel. Met de fiets kun je gemakkelijk even boodschappen doen, een bezoekje afleggen of een tochtje maken in de natuur.

Om zo lang mogelijk met plezier te blijven fietsen verzorgt de Fietsschool van de Fietsersbond deze cursusdag voor oudere fietsers. Deelnemers zijn vanaf 9.15 uur welkom bij De Heerd, met hun eigen fiets (gewone fiets, e-bike of driewielfiets). Om 9.30 uur start het programma, dat eindigt rond 15.30 uur.

De dag heeft een heel afwisselend programma. Bert Middeldorp is een van de fietsdocenten van de Fietsschool en al vaak betrokken geweest. Bert: "We beginnen met een presentatie over verkeersregels en verkeersgedrag. Maar daarna gaan we naar buiten. Op een rustig parcours kan iedereen oefenen met op- en afstappen, bochten nemen en stoppen. We geven daarover tips en adviezen."

"De dag bestaat echt uit een combinatie van praten en doen. We fietsen via een mooie route door het buitengebied naar Vorchten, waar we de lunch gebruiken. Onderweg is er bijvoorbeeld nog een fietsquiz en eindigen we weer bij De Heerd."

Bert: "Natuurlijk hebben we allemaal ons hele leven al gefietst. Toch is mijn ervaring dat iedereen weer wat nieuws leert op zo'n dag. De fietsdocenten zijn stuk voor stuk enthousiaste fietsers, die goed op de hoogte zijn van actuele ontwikkelingen op fietsgebied. Bovendien: het ook heel gezellig, zo met elkaar, laten deelnemers ons steevast weten."

Anja Straathof
Meer berichten