Jos Roelofs probeert zijn pagegaai Coco te laten zingen, zelf zal hij zaterdag rappen op de Padd'ndag in Wapenveld.
Jos Roelofs probeert zijn pagegaai Coco te laten zingen, zelf zal hij zaterdag rappen op de Padd'ndag in Wapenveld. (Foto: )

Actie voor Josh Roelofs op Padd'ndag

Wapenveld - De game 'Kick it Soccer' staat zaterdag 7 september op de Padd'ndag op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. En vooral Josh Roelofs (12) uit Heerde zal heel benieuwd zijn hoe dit spel gaat scoren. Want de opbrengst gaat naar de actie die hij ontketende om zijn opa Gradus Horst aan een rolstoelbus te helpen.

De aftrap van het spel wordt om 12.00 uur gedaan door Josh Roelofs zelf. Bij het spel 'Kick it Soccer' moeten deelnemers proberen zo snel mogelijk acht penaltys te nemen.

De game houdt de score en de tijd bij en daar rolt een totaalscore uit. Deelname kost een euro per poging en die gaat naar het goede doel. Voor de winnaar is er een pannenkoekenfeest voor zijn familie of team te winnen voor maximaal vijftien personen. Het spel wordt gespeeld tussen 12.00 en 17.00 uur. Meteen na afloop wordt ook de opbrengst bekend gemaakt en overhandigd aan Josh Roelofs. Die zal op zijn beurt zijn rap 'Opa, ik wil niet dat je gaat' zingen.

Josh (12) maakte de rap om geld bijeen te brengen voor een rolstoelbus voor zijn opa Gradus Horst. Die lijdt aan een erfelijke spierziekte en is volledig afhankelijk van zijn rolstoel. Want om met opa Horst uit te gaan of noodzakelijke bezoeken af te leggen, moeten er altijd meerdere mensen mee.

Josh, die al vanaf jonge leeftijd zingt en rapt, heeft altijd heel veel aandacht voor zijn opa en wil met het rapnummer bekendheid geven aan de crowdfundingactie om geld voor de rolstoelbus bijeen te brengen. Hij kreeg professionele hulp bij het maken van de rap van Pieter Lammens uit Vorchten. Die hielp hem met adviezen hoe een goede rap te schrijven. Toen muzikant/zanger Theo Lens over de rap hoorde, bood hij spontaan hulp aan bij de opname met hulp van een achtergrondzangeres en opname in de professionele studio van Theo op zijn boerderij in Heerde.

Het opnemen van de game 'Kick it Soccer' is één van de onderdelen in de nieuwe formule voor de Padd'ndag. Het tradtionele rogge dorsen blijft gehandhaafd maar met met dit spel en de Lasergame Experience in de vorm van een groot ruimteschip, wil men ook de jeugd aanspreken. "De Paddndag heeft altijd in het teken gestaan van ondersteuning van molen de Vlijt. En dat verandert natuurlijk niet. Maar in de nieuwe is ook plaats voor maatschappelijke verantwoordelijkheid", aldus het comité molen de Vlijt dat de Padd'ndag al 37 jaar organiseert.

De Wapenveldse molen speelt ook dit jaar weer een hoofdrol. Om 11.00 uur zal wethouder Wolbert Meijer de borstelbuil in werking stellen. Hiermee gaan de molenaars ook bloem produceren. Daaraan is een bakwedstrijd gekoppeld waarvoor gratis een kilo meel wordt verstrekt.

www.vriezeserfgoed.nl

Jan Nitrauw
Meer berichten