De Culturele Pleinmarkt in Epe is ieder jaar druk bezocht. Dit keer vindt deze markt op 14 september plaats.
De Culturele Pleinmarkt in Epe is ieder jaar druk bezocht. Dit keer vindt deze markt op 14 september plaats. (Foto: )

Culturele Pleinmarkt Epe

Epe - Ruim veertig organisaties die zich bezighouden met kunst, cultuur en welzijn presenteren zich zaterdag 14 september tijdens de jaarlijkse Pleinmarkt in het Eper centrum. Tussen 10.30 en 15.00 uur zal het een drukke en gezellige boel zijn op de Hoofdstraat nabij de Grote Kerk. Van optredens en activiteiten voor jongeren tot informatie voor ouderen en speciale doelgroepen kan men er vinden.

De feestelijke opening wordt verricht door Heidi Bakker van museumboerderij Hagedoorns Plaatse. Dit in het kader van de Open Monumentendag. Ook is er om 11.30 uur en om 13.30 uur in de Grote Kerk een verhalenverteller die een spannend verhaal vertelt over een draak die leeft in de klokkentoren.

De Pleinmarkt is voor alle organisaties een uitgelezen kans om bekendheid te geven aan activiteiten die op stapel staan, nieuwe leden te werven en/of cursisten aan te trekken. Voor de inwoners van de hele gemeente Epe is het een mooie kans om direct in gesprek te gaan. Of je nu vragen hebt over de beeldende workshops en cursussen, muziek- of dansles bij Cultuurplein, een voorstelling van het Kulturhus EGW of hulpvragen aan de MEE, Koppel-Swoe of andere welzijnsorganisatie, het kan direct en persoonlijk op de markt. Kijk ook even bij verschillende kunstenaars en organisaties als Broken Wings, de Filmliga of Stichting Theater langs de IJssel.

"De Pleinmarkt is bedoeld voor de gehele gemeente Epe en biedt aan verenigingen, stichtingen, niet-commerciële instellingen en organisaties op het gebied van Kunst, Cultuur en Welzijn de gelegenheid zichzelf te presenteren", aldus Marja van Rheenen. "We kregen dit jaar boven verwachting veel aanmeldingen." Tijdens de Pleinmarkt worden er ook optredens verzorgd op één of meerdere buitenpodia.

"Er zijn optredens van muziekvereniging Prins Bernhard uit Emst die de opening verzorgt. 's Middags treedt Vriendschap uit Oene op en verder zijn er de hele dag muzikale optredens maar ook dans- en kinderactiviteiten van Cultuurplein Noord Veluwe."

Dennis Dekker
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden