De organisatie van het tuinfestival met namens stichting Vrienden van Bawku Dirk Jan Pot en links naast hem Saskia van Bennekom. (foto: Ton Diepeveen)
De organisatie van het tuinfestival met namens stichting Vrienden van Bawku Dirk Jan Pot en links naast hem Saskia van Bennekom. (foto: Ton Diepeveen) (Foto: )

Tuinfestival zamelt geld in voor ziekenhuis Ghana

Epe - Het Tuinfestival van Soroptimistclub Hattem-Epe (SHE) heeft 5.500 euro opgebracht voor het project Food for Life in Ghana.

Het geld gaat naar het hospitaal in Bawku, in het droge noorden van Ghana. Het ziekenhuis wil de aandacht voor herstellende voeding vergroten en is daarom met dit project gestart. Saskia van Bennekom en Dirk-Jan Pot van de stichting Vrienden van Bawku waren bij het Tuinfestival aanwezig om te vertellen over de noodzaak van de hulp. Zij zijn diëtiste en kinderarts, en bezoeken regelmatig het hospitaal in Ghana. Ondervoeding is een groot en structureel probleem. Dit leidt direct tot spierslapte, longaandoeningen, ontstekingen, ernstige weerstandsvermindering en kindersterfte.

Tijdens het Tuinfestival genoten de ruim 140 gasten in de tuin van Huize Jerwold aan de Sparrenlaan in Epe van een vegetarische maaltijd. Deze werden geserveerd uit Foodtruck Holy Basil en de zigeunermuziek van Ogto Gadjé.
Er was een veiling van artikelen en diensten die beschikbaar waren gesteld door ondernemers. De veilingmeester zorgde ervoor dat er zoveel mogelijk geld werd opgehaald. De aangeboden waar varieerde van sieraden, en een overnachting in een bed & breakfast tot een tuinadvies.
Zie ook ww.vriendenvanbawku.nl

Joop de Haan
Meer berichten