Gerrit Peters, geflankeerd door Robert Leusink en Sander Pannekoek.
Gerrit Peters, geflankeerd door Robert Leusink en Sander Pannekoek. (Foto: )
Sport

Gerrit Peters is regelmatigste renner van HDKS

Emst - Gerrit Peters is winnaar geworden van de Bart Kamphuis rit voor leden van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst. Als tweede eindigde Robert Leusink en derde werd Sander Pannekoek

Door Henk Boeve

Bij de Bart Kamphuis rit moeten alle tellers en telefoons ingeleverd worden bij de jury, want voor de deelnemers is de afstand onbekend. Wel moet vooraf gezegd worden met welk een gemiddelde ze de Bart Kamphuis willen fietsen. Achteraf werd de afstand bekend gemaakt.

Winnaar Peters had opgegeven dat hij wilde fietsen met een gemiddelde snelheid van 34.0 kilometer per uur. Bij de finish bleek dat Peters iets te langzaam gefietst had, namelijk 17 seconden.
De als tweede geëindigde Robert Leusink was daarentegen te snel, namelijk 31 seconden. Leusink had een gemiddelde opgegeven van 32.8 kilometer. Uiteindelijk legde zij het parcours af met een gemiddelde van 33.0 kilometer.

Sander Pannekoek, de nummer drie, dacht de route te fietsen met een gemiddelde van 32.2 kilometer, maar was uiteindelijk 59 seconden te langzaam, want zijn werkelijk gemiddelde was 31.9 kilometer.

Start en finish was dit jaar bij de Emsterie aan de Hoofdweg in Emst. Ieder jaar wordt deze regelmatigheidsrit georganiseerd door Houdt de Ketting Strak ter ere van de in 2000 overleden Bart Kamphuis, één van de oprichters van de wielerclub.

Zie ook www.hdks.nl

Joop de Haan
Meer berichten