Foto:
Sport

Hele dag skeeleren op baan Heerde

Heerde - Op de locatie van Skeelerclub Oost Veluwe aan de Kommerseweg in Heerde is het zaterdag 14 september weer druk. Die dag zijn er wedstrijden, eerst in de ochtend en het begin van de middag voor de regionale jeugdcompetitie, de Stouwdam Skeelercompetitie, gevolgd in de middaguren door het Open Gelders kampioenschap 100 meter.

Om 9.30 uur starten ruim honderd deelnemers voor de Stouwdam Jeugd Skeelercompetitie. Heerde is de op een na laatste wedstrijd voor deze competitie over acht wedstrijden in het Oosten van ons land. De competitie laat sporters doorstromen naar de landelijke competitie en de internationale Europacup. Vanaf 5 jaar strijden de deelnemers op de individuele tijdrit over 100 of 300 meter, de series 300 of 500 meter en een afvalwedstrijd. Voor de laatste wedstrijden van de competitie is het naast de jeugd ook mogelijk voor senioren om aan de start te verschijnen (bij voldoende deelname)

Naar verwachting zullen deze wedstrijden rond 14.00 uur zijn afgelopen, waarna er gestart zal worden voor het Open Gelders Kampioenschap 100 meter.

Omdat de KNSB dit jaar geen NK over deze afstand heeft georganiseerd wilde Skeelerclub Oost Veluwe toch een kampioenschap organiseren om de sterkste sprinters van het land de kans te geven tegen elkaar te strijden. Voor deze wedstrijd, waarvoor ook internationale interesse is, zal een prijzenpot klaar liggen van 1000 euro. Aan deze wedstrijd kunnen de volgende categoriën deel nemen: Kadetten, Junioren B en Junioren A/Senioren. Aanmelden voor deze wedstrijd kan via www.skeelerhuus.nl

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden