Eric van Veelen, KWF, overhandigt het cadeau aan mevrouw Van den Berg.
Eric van Veelen, KWF, overhandigt het cadeau aan mevrouw Van den Berg. (Foto: )

Collectante al vijftig jaar op pad voor KWF in Epe

Ze is één van de meest ervaren collectanten van Epe. Mevrouw Van den Berg loopt al meer dan 50 jaar met de collectebus voor verschillende goede doelen in en rond haar eigen straat. De laatste jaren heeft ze het aantal collectes afgebouwd, maar voor het KWF liep ze dit jaar graag nog een rondje langs de deuren.

Epe - Toen mevrouw Van den Berg 50 jaar geleden in Epe kwam wonen, is ze direct collectant voor het KWF geworden. In haar oude woonplaats collecteerde ze ook al regelmatig. In de loop van de jaren leerde ze iedereen in de buurt kennen. "Een collecte lopen duurt tegenwoordig wel wat langer", lacht ze, "je raakt met iedereen toch even aan de praat."

Ze gaat minimaal twee avonden met de collectebus op pad. Als iemand niet thuis is, gaat ze nog een keertje langs. Hoewel mevrouw Van den Berg graag de collecte loopt, is het voor haar nu tijd om de collectebus over te dragen. Ze wrijft over haar pijnlijke knie: "Het lopen gaat helaas niet meer zo makkelijk. Maar ik heb het met veel plezier gedaan. Het is nu tijd dat een jongere generatie het over gaat nemen."

Voor haar jubileum en haar afscheid kwam Eric van Veelen, regiocoördinator bij het KWF, naar Epe. Namens KWF Nederland overhandigde hij een mooi cadeau aan mevrouw Van den Berg. En van KWF afdeling Epe kreeg ze een grote bos bloemen, als dank voor vele jaren van inzet en enthousiasme. "Dat u zich al 50 jaar inzet voor het KWF is echt geweldig. Zo'n jubileum komt niet vaak voor." aldus Eric van Veelen. Het KWF gebruikt de opbrengsten van de jaarlijkse collecte om onderzoek naar de genezing van kanker te financieren.

Mevrouw van den Berg zal volgend jaar in de KWF collecteweek de deur opendoen voor een andere collectant. Ze heeft nog wel wat tips: "Ga rond zes uur 's avonds, dan zijn de meeste mensen wel thuis. En collecteer in of rond je eigen wijk. De meeste mensen kennen je vaak al. De collectebus vult zich dan snel en het is ook nog gezellig."

Joop de Haan
Meer berichten