Week van de Alfabetisering

Regio - Bij de Bibliotheek Noord-Veluwe zijn er verschillende activiteiten tijdens de Week van de Alfabetisering. De week duurt tot en met zondag 15 september.

Op 11 september is de officiële opening van TaalContact in Hattem, op 12 september vindt het symposium laaggeletterdheid plaats in Heerde.

In Epe en Heerde staan multitouchtafels met meerdere leerzame spellen voor jong en oud. Voor volwassenen zijn er interessante taalspellen. Via de spellen van het Taalpakket kan iedereen zijn of haar kennis van spreekwoorden, verkleinwoorden, werkwoordvormen en spelling testen. Soms op een ludieke manier, zoals bij de Letterrace, waarbij de spelers letters in de goede volgorde moeten zetten in karretjes van zebra's die rondjes rennen op een parcours.

In Hattem opent wethouder Broekhuis op 11 september TaalContact. TaalContact is een initiatief van Taalpunt Hattem en VluchtelingenContact Hattem, voor iedereen die beter Nederlands wil leren spreken. De bijeenkomsten van TaalContact zijn iedere maandag van 10.00 tot 11.30 uur in het Molenhuis aan de Molenbelt 7 in Hattem. Aanmelden is niet nodig, deelname is gratis.

In Heerde is op 12 september symposium 'Durf! Verschil te maken' over laaggeletterdheid. Dit gratis toegankelijke symposium is voor iedereen die op het werk of privé laaggeletterden tegenkomt en hen wil helpen bij het oplossen van dit probleem. Bezoekers krijgen informatie over het herkennen van laaggeletterdheid en wat je kunt doen om laaggeletterdheid op te lossen.Het symposium is van 14.00 tot 16.00 uur in de Heerd. Aanmelden kan via de website van de bibliotheek.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden