Burgemeester Jacqueline Koops werd onlangs door bestuurslid Herman van der Stege bijgepraat over de stand van zaken rond de restauratie Erve IJzerman.
Burgemeester Jacqueline Koops werd onlangs door bestuurslid Herman van der Stege bijgepraat over de stand van zaken rond de restauratie Erve IJzerman. (Foto: )

Restauratie Erve IJzerman te zien op Monumentendag

Wapenveld - De deuren van boerderij Erve IJzerman aan de Kanaaldijk 63 in Wapenveld gaat zaterdag 14 september tijdens de Open Monumentendag van 10.00 tot 16.00 uur open voor het publiek.

Bezoekers kunnen dan vooral de stand van zaken rond de restauratie bekijken. De afgelopen maanden is onder supervisie van eigenaar BOEi door Bouwbedrijf van Laar uit Wapenveld veel werk verzet. Zo zijn alle deuren en het historische hang- en sluitwerk gerestaureerd of vernieuwd, scheuren in de muren en voegwerk gerestaureerd en stukwerk hersteld.

Ook aan het schilderwerk is veel aandacht besteed. Al met al is Erve IJzerman aan de buitenkant weer een plaatje. Binnen zijn de oude vloeren vloeren boven de grote kelders vervangen. Hierin zijn ook duurzaamheidsmaatregelen als de aanleg van vloerverwarming verwerkt.

Op het erf zullen vader Henk en zoon Erik Draayer hun weidemelkmachine demonstreren. Ondertussen zijn onder leiding van projectleider Els Thijssen werkgroepen aan de slag gegaan met de museale invulling van het nationale zuivelmuseum. De eerste opgave is het verzorgen van een achttal museale units die volgend voorjaar gepresenteerd worden.

www.erveijzerman.nl

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden